Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik akkor, ha egy...

Mi történik akkor, ha egy húsevő növény bekapja az ujjunkat?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogyan táplálkoznak, de mégis kíváncsi vagyok, mit kezdene az ujjunkkal egy ilyen növény...
2012. jan. 13. 17:00
 1/8 yuda ***** válasza:
100%

Feltételezem, ha sokáig benn tartanád, akkor szép lassan le tudná bontani, de nem hinném annyira ráérsz.

Egyébiránt pedig nem tudná összezárni, mert felteszem még a kezeden lévő ujjra gondolsz, nem pedig levágnád :)

2012. jan. 13. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem erős ám egy olyan növény. ..ahogyan azok sem amivel táplálkozik.
2012. jan. 13. 17:04
 3/8 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a növény kiszívja a nedvet, aztán a mazsola szerűvé alakult dögöt kilöki... de kíváncsi voltam arra, hogy az emberi ujjal mit kezdene... :)

Köszönöm a válaszokat :)

2012. jan. 13. 21:14
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Borotvaéles fogaival egy szemvillanás törtrésze alatt tőből leharapja. Aztán megvárja, mig elvérzel, és teljes egészében felfal.
2012. jan. 14. 00:55
 5/8 A kérdező kommentje:
:-D :-D :-D :-D :-D
2012. jan. 14. 08:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Elszáradna az a hajtás (levél), ami véletlen az ujjad akarná elfogyasztani, mert túl nagy falat ez neki. Rengeteg emésztőenzimet bocsátana ki, szóval nyálkás-savas érzés lenne, kicsit bizsergő, és ha van egy seb az ujjadon, csípne (nekem pl. sebes a körmöm alatt, szerintem én cserepestül a falhoz vágnám mondjuk a vénusz légycsapóját, ami valamiért meg akarná enni az ujjamat), de semmi extra. Egy idő után a növényke feladná, de addig te már rég abbahagynád a szórakoztatását.

Amúgy szerintem ha nem egy hatalmas levéllel próbálkozol, nem reagálna, nem tudnád pontosan két szálát ingerelni (ha sok inger éri, nem csapja be a "száját"). Egy kancsókával meg próbálkozhatsz, de azt esőerdő-kutatók itták is natúrban (pókostul-egértetemestül), szóval nem nagy durranás, ha kicsit kezet mosol benne, de a kancsóka nem értékelné.

(Természetesen szeretem a növényeket. Az egyetlen szobagazt, ami huzamosabb ideig túlélt mellettem el is neveztem Darwinnak. Tavaly sajnos az égi mezőkre költözött.)

2012. jan. 14. 22:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Szegény növényke :-(

Azért sajnálom őket... főleg az ilyen húsevő, eleven növénykéket, ha elpusztulnak... :-(

Nem akarom bántani őket.

2012. jan. 15. 01:00
 8/8 anonim válasza:
92%
Szerintem nem tud sok mindent kezdeni vele, meg nem kis idő kell a bontáshoz.:) Még ilyen aktív növényke a szemérmes mimóza. Olyan kis édes, megmoccan ha hozzáérsz és a virága olyan, mint egy tüzijáték.:)(L)
2012. jan. 15. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!