"Ha nátrium-hidroxidra fémmagnéziumot szórsz, kis réteg petróleumot öntesz rá, keletkezik fémnátrium."
Szerintem ez a reakció nem megy végbe,mert a Na pozitívabb mint a Mg.Házilagos előállítása meglehetősen nehéz,mert konyhasó és klórmész keverékének megolvasztásával,majd elektrolízisével állítják elő,amihez 6- 700 fokra kell melegíteni,vagy mosószódát és aktívszént össze keverve 1000 fok feletti hevítéssel lehet előállítani,stb.Valahol vegyszerboltban próbálkozz inkább!
Ha semmi nem sikerül,ezt még megpróbálhatod,de ez is meglehetősen komplikált és veszélyes,mint legegyszerűbb otthoni előállítási forma.
A NÁTRIUM EGYSZERŰEN MÉREG !
tehát , még szép , hogy csak úgy mezei figurák NEM vásárolhatnak kedvükre ! : )
az élelmiszeripari egységekben használatos Nitrites-pácsó tartalmaz kg-onként 2~3g Nátrium-nitritet .
anno a tecnológia tanárnőm mondta , hogy otthoni pácolásra szeretnénk pácsókeveréket csinálni , egyszerűen vegyünk a gyógyszertárból . persze tizenéves naív koromban , még a 90-es évek elején ezt meg is próbáltam , persze tágranyílt szemekkel néztek rám a patikában .
de természetesen NEM adtak !
persze amító kötelező mindent feltüntetni az élelmiszereken , elég sűrűn találkozik az ember vele :
(E 250). NaNO2.
többnyire minden húsipari készítmény tartalmazza , de NEM kell riadttan visszadobni a terméket ; mivel a legősibb tartósítási mód a sózás és egy halálos mérgezéshez több kilónyi pácsót kéne bevinni egyzerre a szervezetünkbe !
ez természetesen lehetelen , mivel húsipari termékek tekintetében 1 kg termék 2%-a lehet a pácsó és ennek is csak a 2%-a a nátrium-nitrit ! tehát mázsaszám kéne bevinni az étkezések során ezeket a termékeket ahhoz , hogy a szervezetünk "halálos dózishoz" jusson !
(naná , hogy NEM egy 20kg-os zsák sóval a vállamon mentem a patikába , hogy tessék nekem belekeverni az 5g (E 250). NaNO2. -ot)
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!