![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Ha nátrium-hidroxidra fémmagnéziumot szórsz, kis réteg petróleumot öntesz rá, keletkezik fémnátrium."
Szerintem ez a reakció nem megy végbe,mert a Na pozitívabb mint a Mg.Házilagos előállítása meglehetősen nehéz,mert konyhasó és klórmész keverékének megolvasztásával,majd elektrolízisével állítják elő,amihez 6- 700 fokra kell melegíteni,vagy mosószódát és aktívszént össze keverve 1000 fok feletti hevítéssel lehet előállítani,stb.Valahol vegyszerboltban próbálkozz inkább!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha semmi nem sikerül,ezt még megpróbálhatod,de ez is meglehetősen komplikált és veszélyes,mint legegyszerűbb otthoni előállítási forma.
A NÁTRIUM EGYSZERŰEN MÉREG !
tehát , még szép , hogy csak úgy mezei figurák NEM vásárolhatnak kedvükre ! : )
az élelmiszeripari egységekben használatos Nitrites-pácsó tartalmaz kg-onként 2~3g Nátrium-nitritet .
anno a tecnológia tanárnőm mondta , hogy otthoni pácolásra szeretnénk pácsókeveréket csinálni , egyszerűen vegyünk a gyógyszertárból . persze tizenéves naív koromban , még a 90-es évek elején ezt meg is próbáltam , persze tágranyílt szemekkel néztek rám a patikában .
de természetesen NEM adtak !
persze amító kötelező mindent feltüntetni az élelmiszereken , elég sűrűn találkozik az ember vele :
(E 250). NaNO2.
többnyire minden húsipari készítmény tartalmazza , de NEM kell riadttan visszadobni a terméket ; mivel a legősibb tartósítási mód a sózás és egy halálos mérgezéshez több kilónyi pácsót kéne bevinni egyzerre a szervezetünkbe !
ez természetesen lehetelen , mivel húsipari termékek tekintetében 1 kg termék 2%-a lehet a pácsó és ennek is csak a 2%-a a nátrium-nitrit ! tehát mázsaszám kéne bevinni az étkezések során ezeket a termékeket ahhoz , hogy a szervezetünk "halálos dózishoz" jusson !
(naná , hogy NEM egy 20kg-os zsák sóval a vállamon mentem a patikába , hogy tessék nekem belekeverni az 5g (E 250). NaNO2. -ot)
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!