Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért "állítják", hogy a...

Miért "állítják", hogy a cirkónium-oxid fogászati korona fémmentes, miközben a cirkónium fém?

Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 10:34
1 2
 11/15 2xSü ***** válasza:
A leírások alapján nem mérgező, nincs toxikus hatása, nem okoz allergiát, allergiás reakciókat.
2012. jan. 13. 13:58
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem vitatkozom, csak tényleg érdekel. Milyen leírásokra gondolsz? Ezek milyen (tudományos) vizsgálatokon alapulnak? Attól, hogy valamilyen anyag esetében még nem jegyeztek le allergiás reakciókat, még lehet toxikus.

(Többször előfordult már, hogy évekig, évtizedekig, akár az orvoslásban is használt anyagokról kiderült, hogy nagyon mérgezőek.)

2012. jan. 13. 14:20
 13/15 2xSü ***** válasza:

A Google-nél én sem vagyok sokkal okosabb a konkrét témában.

De gondolom azért csinálnak belőle koronát, mert nehezen oldódik, kopik és nem okoz allergiát. Tehát a szervezetbe nem kerül be. Mivel nem szerves anyag, így ilyen jellegű mérgezést, allergiát nem okozhat. Mivel nincsenek fémes tulajdonságai, így a klasszikus fémallergia is kizárt.

Nem tudok mondani neked konkrét vizsgálatokat, de egy ilyen termék bevezetését, engedélyezését alapos vizsgálatok előzik meg. Ha ebben is kételkedsz, akkor így is, úgy is kételkedni fogsz, még ha egy könyvtárnyi jegyzőkönyvet is soroltatok fel, hiszen ugye azt is lehet hamisítani. Ebben az esetben viszont a válaszom:

- Igen, meg fog ölni! Dél-Amerikában az emberek már az utcára sem mernek kimenni, mert cirkónium-oxid hordák tartják rettegésben a városokat. Mindenkit megkínoznak és megölnek, sőt még az adót is növelik. ;-)

A lényeg, hogy a Google segítségével rákeresve számos oldalon találtam meg leírva a cikónium-oxid leírásánál, hogy nem toxikus, nem okoz allergiás reakciókat. Olyan fórumokat, blogokat, egyebeket viszont egyet sem találtam, ami az ellenkezőjét állítaná tényleges tapasztalatok alapján. (Pl. X.Y.-nak azt tettek be és beteg lett tőle…)

2012. jan. 13. 14:48
 14/15 A kérdező kommentje:

"Ha ebben is kételkedsz, akkor így is, úgy is kételkedni fogsz, még ha egy könyvtárnyi jegyzőkönyvet is soroltatok fel, hiszen ugye azt is lehet hamisítani. Ebben az esetben viszont a válaszom:

- Igen, meg fog ölni! Dél-Amerikában az emberek már az utcára sem mernek kimenni, mert cirkónium-oxid hordák tartják rettegésben a városokat. Mindenkit megkínoznak és megölnek, sőt még az adót is növelik. ;-) "

Ne túlozzunk, én csak érdeklődő vagyok, nem egy idióta. :) Csak azt hittem a korábbi leírásaidból, hogy értesz ezekhez a dolgokhoz.

Szervetlen anyag egyébként soha nem lehet toxikus? Ezt is csak kíváncsiságból kérdezem, hogy okosodjak, nem pedig azért mert reszketek, hogy megtámadnak a szervetlenek :D

2012. jan. 13. 15:51
 15/15 2xSü ***** válasza:

Én csak viccelődtem.

A kémiához alapszinten valamelyest értek, de inkább a fizikához. A szervers anyagokat azért említettem, mert az az egyik kategória, ami allergiát tud okozni (ételallergia, pollenallergia, stb…).

Természetesen szervetlen anyag is lehet mérgező, de mint írtam azért az ilyen technikák orvosi gyakorlatba ültetését rengeteg vizsgálat, ellenőrzés, tesztelés előz meg. Persze ennek ellenére kiderülhet, hogy hosszú távon, közvetett módon akár okozhat problémát, de szerintem felesleges ezzel számolni, mert ez kb. mindenre igaz.

2012. jan. 13. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!