Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A naptárakban feltüntetett...

A naptárakban feltüntetett holdfázisok adatai kinek fontosak?

Figyelt kérdés
pl. első negyed, holdtölte, stb. Ki dolgozik ezekkel az adatokkal?
2012. jan. 6. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Főleg tudományos munkában fontos, illetve vadállatok tanulmányozása, horgászat, vadászat, ilyeneknél játszahat szerepet. De az egyszerű parasztnak is fontos lehet, ha pl éjszakai kirándulást tervez.
2012. jan. 6. 13:48
 2/5 anonim válasza:
A holdkórosoknak.
2012. jan. 6. 14:37
 3/5 2xSü ***** válasza:
Vannak babonák, ezoterikus irányzatok is, amelyek a holdhoz kötődnek. A húsvét meghatározásánál is van ugye szerepe. Régen emiatt számos mezőgazdasági munkát igazítottak a holdfázisokhoz. Az előttem írók is jól írták, miért lehet még fontos. Esetleg a nők menstruációs ciklusát is lehet kb. követni ezáltal. Meg egyszerűen csak érdekes információ.
2012. jan. 6. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha valaki tudományos okból foglalkozik vele, annak van sokkal pontosabb. A naptárban inkább csak azért van benne, mert kb ingyen van beletenni, ellenben ha meglátja a vevő hogy ugyanannyiba kerül a holdas meg holdnélküli, akkor a holdasat veszi meg, mert az mennyivel jobb (igaz sose fogja megnézni belőle). Azok a kevesek akik meg megnézik, általában valami babona miatt teszik.
2012. jan. 6. 23:05
 5/5 anonim válasza:
Én azért szoktam megnézni, mert szeretem megnézni a teliholdat:)
2012. jan. 8. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!