Adnátok néhány ötletet? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Egy kiselőadást kell készítenünk kémia órára, amely témájában nem túl megkötött a lényeg, hogy érdekes, kémiához kapcsolódó legyen.
Nyolcadikos gyerekekhez mértén kéne válasszak valamit.
Előre is köszönöm a segítséget!
2012. jan. 4. 17:54
1/4 Tom Benko válasza:
Anyagok tisztítása. Be is lehet mutatni például a bepárlást, desztillációt, kristályosítást.
Vagy a kémiai elemek nevének eredete. Szintén nagyon hálás téma, akár még a tanárnak is tudsz újat mutatni.
Lehet mesélni a kémia magyarításáról, ezzel még a nyelvtantanárnak is nagy boldogságot okozhatsz.
Műanyagok szintén jól szemléltethető példa.
És ott van az örökzöld környezetszennyezés és az ellene való védekezés is, bár ez kicsit uncsi lehet.
2/4 Timmer válasza:
Én a helyedbe mindenképp vagy a radioaktivitásról, vagy a ritka elemekről tartanék előadást, mert azokról suliban nem tanulunk. nitrogén, oxigén kén..könyökén jön ki mindenkinek, de ha egy jó előadást tartassz pl a latnoidáikról, vagy az alkárifémekről az tök jól elsülhet...(ez az én tippem, ugyanis én is nyolcadikos vok :)
3/4 Tom Benko válasza:
Radioaktivitásról nem véletlenül nem tanultok. Majd fogtok 10.-ben, mert akkor lesz már elég alapismeret hozzá. Addig túl sokat nem tud róla beszélni az ember. Ritka elemek meg... Mitől lesz valami ritka?
4/4 anonim válasza:
Otthon hasznalt haztartasi szerek osszetetele hasznalati szabalyai es az eddigi kedvenc kiserletekrol ...szep prezentacioval ujsag kivagasokkal sajat plakat montazssal bevonva az osztalytarsakat is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!