Miből van a gyurma?





Gyurmát lehet készíteni:sóból,lisztből,vizből ás kevés étolajból is.
Levegőn száradó gyurma:agyaghoz hasonló modellező massza,kerámia alapanyagból készült. Egészségre ártalmatlan környezetbarát. Puha anyagú,vizes kézzel formázzuk,hogy ne száradjon ki. A maradék gyurmát légmentesen csomagolva tároljuk. A kiszáradt tárgyakat fúrhatjuk,csiszolhatjuk,festhetjük.
Főzött gyurma:HOzzávalók:
0,5kg liszt
6dl víz
4 evőkanál só
3 evőkanál olaj
2 evőkanál borkősav(gyógyszertárban,gazdaboltban kapható)
Elkészités:
A vizet feltesszük forrni,beleszórjuk a sót,borkősavat,hozzáadjuk az olajat. Ha mindez feloldódott, a forró vízbe beletesszük a lisztet is,és erőteljes mozdulatokkal,fakanállal keverjük 1-2 percig.
Igy is összeáll és remekül kezelhető. Temperával ahányféle színt akarunk annyi felé osztjuk szét. ugy szinezzük temperával,hogy a gombócokba jól belegyúrjuk.
Kifogytam,ennyi jut eszembe.





ezen most jót mosolyogtam. komolyan. "ennyi jut eszembe" érdekes módon fülöp hajnalkának SZÓ SZERINT ugyanez jutott eszébe a főzött gyurmáról, mint amit azt a 2007. október 8.-ai cikkében közzé is tette. elnézést, a tempera már nincs benne. íme:
jó dolog ez az internet, lehet másolni :) szó szerint, sajátként közzétenni viszont pofátlanság.
a boltban kapható gyurmák karbonát alapanyagúak, 3 éves kor alatt nem ajánlott a használatuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!