Segítene a leckében egy jó kémiás?
Rengeteget szenvedtem vele, de egyszerűen nem vágom...
Egy ismeretlen fém (vegyjele legyen x) egyszeresen pozitív töltésű ionokat képez.
a) Írd fel a fém oxidjának képletét! Jelöld a folyamatot!
b) Mi a fém 1 móljának tömege, ha tudjuk, hogy a fém-oxid 4,64 grammját hevítve elemeire bomlik, és 4,32 gramm fém marad vissza? Jelöld a folyamatot!
c) Melyik fémről van szó?
d) Mi redukálódott és mi oxidálódott a folyamatban?
"Segítene a leckében egy jó kémiás?
Rengeteget szenvedtem vele..."
Az ki van zarva!
Fém oxidja: X + O2 -> X2O
ahol O2 redukálódott X oxidálódott
4,64g a teljes tömeg 4,32 a fém tömege -->4,32/4,64=0,931 azaz maga a fém 93,1% az oxigén pedig 6,9%. a 6,9% = 16g (mivel egy oxigén atom tömege ennyi) akkor a 100% az 232 g ami 2 fém atomot tartalmaz úgyhogy ezt el kell osztani 2-vel, azaz 116 a fém móltömege. Viszont ilyen móltömegű a perrendszerben nincs szóval vagy el írtál valamit vagy a feladatban van elírva valami, de a séma ez lenne.
"Viszont ilyen móltömegű a perrendszerben nincs szóval vagy el írtál valamit vagy a feladatban van elírva valami, de a séma ez lenne."
Ugy latszik te sem szenvedtel vele regeteget... :-D
Ha egyszer nincs akkor nincs, valami el van b**va :)
Az lehetetlen hogy nem jól számoltam XD
"Az lehetetlen hogy nem jól számoltam XD"
Lehetetlen? Akkor biztosan meg tudod indokolni, hogy itt miert 100%al szamoltal:
"akkor a 100% az 232 g ami 2 fém atomot tartalmaz úgyhogy ezt el kell osztani 2-vel, azaz 116 a fém móltömege"
lényeg, hogy megvan...xD
köszönöm szépen a segítséget! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!