Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik a világegyetemnek...

Létezik a világegyetemnek olyan pontja, ahonnan egyetlen csillagot se lehet látni?

Figyelt kérdés
És ezen a ponton teljesen sötét van? Szóval még az orrom hegyéig se látok?
2011. dec. 17. 21:36
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az eseményhorizont mögül meg valamennyi ideig látnánk, ha nem is több, mint egy tized másodpercig.
2011. dec. 18. 11:44
 12/19 anonim ***** válasza:
Szerintem most nincs. De a jövőben kitágulhat annyira az Univerzum hogy olyan messzire kerülnek a csillagok hogy nem láthatjuk őket.
2011. dec. 18. 17:07
 13/19 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a végtelenségig tágulni fog, szóval biztos eljön az az idő. De vajon most létezik?
2011. dec. 18. 22:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért gondolják többen, hogy a fekete lyukba nem jut BE a fény.

Az, hogy onnan nem jut KI, az egy dolog.

De a fekete lyuk felszínére biztosan eljut a csillagok fénye.

2011. dec. 19. 09:39
 15/19 A kérdező kommentje:
Na igen. Igazad van, ezért a fekete lyuk mindenképpen rossz példa.
2011. dec. 19. 10:44
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ezek egyike se jó példa, ugyanis a Jupiter, Föld és a porfelhő mind beletartozik az égitest fogalomkörébe."

ÉS? Az is a világegyetem egy pontja/része. Fogalmazd meg rendesen a kérdést! Egyébként ha kizárjuk az égitesteket és ha a fekete lyukba nem jutna be a fény akkor sem jó példa mert az is beletartozik az égitest fogalom körébe.

Gondolom hogy ezek után nem kielégítő válasz, az hogy a világegyetemnek egy olyan pontja ahol (jó közelítéssel) légüres tér van és több száz millió kilométer távolságba körbe veszi porfelhő.

2011. dec. 19. 18:20
 17/19 zeronibble ***** válasza:
Szóval létezik-e az ismert világegyetemben akkora marhanagy "üres" rész, ahonnan lehetetlen égitestet látni a lehető legjobb műszerekkel?
2011. dec. 19. 19:16
 18/19 A kérdező kommentje:

16.-nak: tegnapelőtt 22:16-kor kiírtam a pontos választ.

17.-nek: igen ez is egy jó megfogalmazása a válasznak, csak ebbe is bele lehet kötni, hogy mit nevezünk nagynak.

2011. dec. 19. 20:10
 19/19 A kérdező kommentje:
Jaj, a válasz szavakat cseréljétek ki kérdés szóra.
2011. dec. 19. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!