Mennyire jellemző, hogy megbuknak az egyetemen bizonyos tárgyakból és emiatt tovább tart elvégezni a diplomát?
"az átlagom 3,6 lett, de mivel az utolsó zh 1-es lett, ezért meghúzott gyakorlatból"
nade, gyakorlatból nem jegyet szoktak adni. gyakorlatból megmondja hogy mi a feltétele annak hogy aláírást kapj, és ha az aláírás megvan, akkor megajánl egy jegyet, vagy vizsgázhatsz. Ha nem tisztázta a feltételeket előtte, akkor reklamálhatsz emiatt, de ha elmondta előre, akkor ne átlagot számolj.
"Tehát mindegy, hogy hanyasokat kaptam, ha van egy egyesem lehetne a többi csupa 5, akkor is buktam volna. Nálunk ez így megy."
igen értettem elsőre is... ha elmondta ezt előre akkor ez teljesen normális. ahogy mondtam bármilyen feltétele lehet a gyakorlatnak. Egyetemen általában nem arról szól egy vizsga hogy mi az amit tudsz, mi az amit nem, hanem arról, hogy tudsz-e mindent, és ha igen, akkor azt mennyire jól. Ha nem tudsz mindent, akkor az egyes.
Minden egyetemen más a szabályzat, de nincs véletlenül pótvizsga, gyakUV? (Nem kötelező kiírni nálunk, de a tanárok átlalában adnak lehetőséget rá. De ez nem Szeged.) Lehet, hogy az egész félévi anyagból, de talán van lehetőséged javítani.
Nézz utána, vagy kérdezd meg a tanárodat, esetleg menj a HÖK-höz, hogy mi a pontos szabályzat, kell-e gyakUV-t kiírni, vagy nem kötelező. (Ha utóbbi, akkor így jártál. Csak vigyázz, ne csússz sokat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!