Ez a kérdés van a Fizika munkafüzetben amire nem tudom a kérdést: Levegőben egy repülő repül. A légcsavar vonóereje nagyobb, mint a gépre hatő többi erő eredője. milyen mozgást végez a repülő? Pls help
"Egyenletesen gyorsuló."
Nos nem. A sebesség emelkedésével a légellenállás nő. Így a gyorsulás nem egyenletes (egyre kisebb mértékben fog gyorsulni). A gép sebessége addig fog emelkedni, amíg az erők végül kiegyenlítik egymást. (Az már csak hab a tortán hogy a légcsavar vonóereje sem egyenletes, de ilyen "apróságokba" már ne menjünk bele.)
maci
Drága maci, egy "Pls help" után úgy gondolom, a kérdezőnek nem a repülő mint fizikai jelenség pontos magyarázata kell, hanem válasz egy munkafüzeti kérdésre. Ezért gondoltam elég lesz, kevesebb-néha-több alapon.
És ha a vonóerő nagyobb mint a légellenállás+gravitáció akkor abban a pillanatban gyorsulni fog. A felkínált lehetőségek között pedig egyetlen gyorsuló volt, az egyenletes.
Ebben igazad van, de nem szabad, hogy ez így maradjon meg a kérdezőben. Ha a felkínált válaszokban nincs jó megoldás énszerintem azt kell mondani inkább, hogy egyik sem jó válasz. Én azt hiszem fontos, hogy a kérdező tudja a jövőben, hogy ilyen esetben a gyorsulás nem egyenletes. Ezért írtam a kiegészítést.
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!