Genetikával kapcsolatos érdekes témák?
Figyelt kérdés
Házifeladatként kaptuk, hogy genetikával kapcsolatban ,mutassunk be bármit. Hát a bármi fogalma alatt sajnos semmi öteletem nincs. Könyvet nem használunk. És kihangsúlyozta a tanárnő, hogy valami érdekes legyen.
Nem azt kérem, hogy irjátok meg helyettem, csak van e ötletetetek, hogy miről is irjak :) Köszönöm előre a segitséget .
2011. dec. 11. 18:38
11/12 anonim válasza:
staje: Valóban, a TB nem támogatja a genetikai manipulációt, de azért napjainkban még nem olyan egyszerű az... A leggazdagabbaknak sem. Bár nem tudom a pontos szabályozást, de ha bizonyítottan domináns öröklött betegség van a szülőkben, akkor a leendő gyereknél igényelhető támogatás a genetikai szűrésre és génterápiára (persze az sem mindenhol... mondjuk Izraelben vannak a leglazább szabályok, ott azt hiszem, igen, de Angliában is mintha lenne hasonló). Az, hogy "én kék szemet akarok" nem működik, mert azért a homológ rekombináció nagy trükk, de a hatásfok nagy gond a klinikumban. És az, hogy anyukától most leveszünk alig 200 petesejtet kisebb tortúra.
12/12 anonim válasza:
Köszönöm észrevételed, igazad van, de csak annyit mondtam, hogy egy érdekes téma, és azt is mondtam, hogy valamilyen szinten tervezhető a gyermek, nos akkor tervezhető lesz a jövőben a film szerint, így módosítanám a kijelentésem, de attól még a Gattaca szerintem egy jó film. Azonban az tudva levő, hogy amiről nem tudunk az még létezhet, ha nem is pont úgy, ahogyan a filmekben van.A tudomány a napjainkban nem kizárólagosan állami monopólium, sok esetben már magántőkével támogatnak bizonyos kutatásokat, vagy maga az állam sem minden esetben akarja tudatni a kutatási eredményeit (volt már rá példa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!