Milyen pontossággal lehet meghatározni egy grafitrajz korát, ami a rajta álló dátum szerint 2004-ben készült. És egyáltalán lehet valahol ilyen szolgáltatást igénybe venni?
Ő.
Semilyennel.
Mégis hogy a fenébe lehetne megállapítani?
C12/14-et ismered?
vagy arra gondolsz, hogy túl fiatal, és a szénizotópos kormeghatározás nem elég pontos ehhez?
"C12/14-et ismered? "
Azt nem tudom, hogy a valazsolo ismeri-e ezt a technikat, de, hogy te nem ismered, a biztos. Ezzel ugyais, csak azt lehet megmondani, hogy a papirhoz felhasznalt fat mikor vagtak ki! (illetve a grafit korat, bar az valszeg mar tul van a meghatarozhatosag hataran.) Tehat kapsz egy evszamot, hogy biztos ennel fiatalabb. Ha ujrahasznalt papir, akkor meg ennek is nagyobb lesz a hibaja.
Én a helyedben az évszámot használnám erre a célra. Van egy nagyon egyszerű algoritmus: a jelenlegi évből kivonod a kérdéses évszámot és megtudod milyen régen készült.
Esetedben: 2011-2004=7, a rajz tehát 7 éves.
Döncike, köszi a választ, tulajdonképpen erre voltam kíváncsi, hogy vajon lehet-e erre használni...:S
Reménykedtem h a rajzolt szénből talán valamit, a papírt azt sejtettem hogy esélytelen.
Amúgy én rajzoltam... a kor nem nekem kell bizonyításképp, hanem másoknak :D mert így csak fake-nek fogják titulálni, ha előkeresem. De mindegy, végülis már úgyse számít... anyámnak azért megmutatom, hogy azt mondta rá hülyeség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!