Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha jövőre mikrobiológia...

Ha jövőre mikrobiológia tagozatra megyek gimnáziumba, lehet belőlem biológus?

Figyelt kérdés

2011. nov. 21. 18:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Biológus, azaz okleveles biológus kizárólag egyetem (Bsc fokozat főiskolának számít, e az MSc után kapod meg az "okleveles biológis" fokozatot) elvégzése után (biológia szak) lehetsz, addig legfeljebb más végzettséggel bírsz, de mikrobiológia szakterületen. Talán mikrobiológus asszisztens lehetsz, nem tudom, egyetemi független képzés a mikrobiológus szakasszisztensi is.

Az, hogy hová mentél gimnáziumba nem befolyásolja a továbbtanulásodat, szóval ha felvételizel biológiára, és el is végzed, akkor lehetsz biológus, addig azonban el is kell jutni. De bárhonnan lehet jelentkezni, csak nagy előny, ha már gimnáziumban sok biológiát tanultál.

Szóval a gimnázium nem ad biológusi végzettséget, még további tanulásra van szükséed ahhoz, de nagy előny, ha ilyen helyen érettségizel.

2011. nov. 21. 18:33
 2/17 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogyha ilyen mikrobiológia tagozatra megyek, és ilyen érettségim lesz, nem pedig sima biológia, attól függetlenül egyetemen felvesznek olyan szakra ahol biológus lehet belőlem.?!
2011. nov. 21. 20:09
 3/17 anonim ***** válasza:

Mikrobiológia és nem biológia érettségi? Nem tudom... mire eljutsz odáig, szerintem megszüntetik. :)

Elméletileg a követelményrendszer természettudományos tárgyakat ír elő, nekem még egy volt, most már kezdek elbizonytalanodni, mi hogy van... de minden természettudományos tárgyat elfogadtak annó. Azonban ez változhat, lehet, hogy kikötik a biológia emelt szintet. Jelen pillanatban azt sem tudjuk, jövőre mi lesz az oktatással, hát még ennél távolabb tervezni! De ha a meikrobiológia megmarad, akkor, mivel természettudományi tárgy, el kell fogadni. Azonban az a legbiztosabb, ha majd rákérdezel az OM-nél, mikor eljön az ideje a továbbtanulásnak. (De szerintem el fogják fogadni.)

2011. nov. 21. 20:25
 4/17 anonim ***** válasza:

Ezt nem is értem, hogyan képzeled. Szerinted az egyetemről kizáró tényező a mikrobiológiás gimi? Azt mondják majd, hogy "Figyelj fiam, te egész életedben biológiával foglalkoztál, most menj és tanulj egy kis történelmet."?

És a biológia szakra meg felveszik azokat, akik történelmes gimibe jártak és ezért kizáródtak a töri szakról?

Igazából az a helyzet, hogy ha már gimiben is biológiával foglalkoztál, akkor tárt karokkal várnak, legalább lesz valami alap tudásod, nem mindent nekik kell majd megtanítaniuk nulláról. Arról nem is beszélve, hogy ritka az olyan ember, aki már gimiben tudja, hogy mi érdekli, és nem csak kóvályog fel-alá 20 éves koráig. Az egyetemek az ilyet nem hogy kizárják, de erre van szükségük.

2011. nov. 21. 20:33
 5/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. :)
2011. nov. 21. 22:54
 6/17 anonim ***** válasza:
Persze, ha majd felvételizel az már jó pontnak számít, hogy ilyen tagozaton voltál. És te neked nem lesz kínai amit mikrobiológia órán mondanak (mint pl. nekem, aki ugyan bioszból érettségiztem, de ez a mikrobiológia, hát mit ne mondjak...)Tehát kösd fel a gatyád és hajrá!
2011. nov. 22. 20:31
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm.! :)
2011. nov. 22. 22:26
 8/17 anonim ***** válasza:

Léteznek még egyátalán felvételik?

Vagy vissza fogják vezetni őket?

Én úgy tudtam, hogy felvételik már évek óta nincsenek.

2011. nov. 23. 07:43
 9/17 A kérdező kommentje:
Gimnáziumokba miért ne lenne .? :O
2011. nov. 23. 20:47
 10/17 anonim válasza:
Bologia szakra jelentkezzél majd az Egyetemen. Ez egy alapszak, ha ezután molekuláris biologiával szeretnél foglalkozni, akkor tovább kell képezned magad, ez plussz 4 év egyetemen.
2011. nov. 25. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!