Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ki a kedvenc tudósotok/feltalá...

Ki a kedvenc tudósotok/feltalálótok/kutatótok?

Figyelt kérdés
többet is lehet... :)
2011. nov. 16. 23:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Hierophis: Pillanatnyilag miért Orosz?"

Eleg huzos, amikor magaba beszel az oreg.... :-D Meg amikor eloveszi az 1970-es evekben kezzel rajzolt irasvetito foliait, es probalja kitalani, hogy 40 eve mire gondolt a kolto... legalabbis nalunk ez volt. Szegyen.

2011. nov. 18. 07:54
 12/24 anonim ***** válasza:
Michio Kaku, Stephen Hawking.
2011. nov. 18. 13:33
 13/24 anonim ***** válasza:
Tesla,Da-vinci
2011. nov. 18. 14:57
 14/24 anonim ***** válasza:

döncike: Mikor magában beszél, az nálunk a "tanóra" néven futott, tehát mindenki permanens álomba merülten egyfajta önhipnózisban próbálta felszívni a tudásanyagot. (Azt hiszem, sikerült, ötösre vizsgáztam, de nem tudom már, miből.) De a fóliák (természetesen a modern technika fejlődésével ma már digitalizáltan - azaz beszkennelve) zseniálisak, anélkül nem lenne az igazi a hangulat.

Viszont ha végre táblához engedik, kivirul, olyan gondolatmenetet vágott egyszer le, hogy csak pislogtam, mert követni alig tudtam. Szóval fejben még ott van. (Azért elmagyarázta didaktikusabban is, mert mikor húsz értetlen tekintet pásztáz, az nem annak a jele, hogy felfogták.)

2011. nov. 18. 17:52
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, Einstein. Aki Riemannból élt. Aki viszont Bolyai Jánosból. Akit Gauss nem értett meg.

Eötvös Loránd. Belőle is sok Nobel díjas tudós élt meg.

József Attila. kevés szenvedélyesebb költőt ismerni.

Örkény István. az egyperceseiből boldog életet lehet felépíteni.

Michelangelo. festészet, rajz, építészet szobrászat - másnak egy is sok.

Galileo Galilei. nemcsak korának nagy fizikus-csillagásza, hanem azt is megmutatta, hogyan kell embernek lenni az elnyomásban.

És még sokan mások. De ők nemcsak saját területükön alkottak maradandót, hanem valami olyasmit adtak az emberiségnek, amire csak nagyon kevesen képesek.

Ja, és ki ne hagyjak egy közelmúltbélit, aki a legfontosabbat művelte: tudást adott át - Öveges József.

2011. nov. 21. 11:00
 16/24 anonim válasza:
Irinyi János, Tesla, Oláh György, Nobel
2011. nov. 29. 06:29
 17/24 dq ***** válasza:
Erdős Pál
2011. nov. 30. 07:43
 18/24 anonim ***** válasza:
az előzőek közül szinte mind :D de én hozzátenném a magam részéről Leonadro Da Vinci-t...és hogy miért?Mert polihisztorisz volt,ami már magába foglalja azt is,hogy a korának minden egyes foglalkozásában feltudott valamit mutatni,habár nem maradandót,de feltudott
2011. dec. 14. 00:34
 19/24 anonim válasza:
Richard P. Feynmann! Olvasd el a könyveit és megtudod miért ;) "Mit érdekel mások véleménye" és annak az előző része
2011. dec. 14. 15:18
 20/24 Ozmium42 ***** válasza:
Gregor Mendel - lefektette a genetika alapjait anélkül, hogy tudott volna a DNS létezéséről, borsókkal kísérletezett, sok megállapítása mai napig érvényes.
2011. dec. 31. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!