Emelt kémia tétel. Energiagazdálkodás?
Emelt kémia szóbeli tétel: Eneriagazdálkodás
Tudnátok ötleteket adni, hogy miket soroljak fel itt
gondoltam, előbb elmondom a megújuló és nem megújulókat
majd a kőolaj frakcióiról, szén fajtáiról, nukleáris energiát kifejtem
de ez még sztem kevés..
Régen volt a középiskola, de szerintem ez nem kevés, ha rendesen belemászol a részletekbe. Kőolajiparnál kitérhetsz a nem energetikai felhasználásra (műanyagipar), az üzemanyagokra is.
A különféle ~energiák környezetre gyakorolt hatását, az erőművek felépítését, hatásfokát is elmesélheted, ha még mindig kevés. Ha végleg kifogytál a szóból, de még mindig sok időd van, hát uccu neki, előnyök-hátrányok részletesebben kifejtve, és ha szerencséd van, át tudod terelni a szót az akkumulátorokra (hiszen az energiát tárolni is kell), márpedig onnantól egy kémia emelt szintű érettségire felkészült ember hadarva, kapkodva is képes egybefüggően vagy fél órát beszélni. :)
Ezek az én ötleteim, de javítsatok ki, ha nem jók.
Hagyományos energiaforrások: kőszén, kőolaj, földgáz. Ezen energiaforrások előnyei hátrányai
Megújuló energiaforrások: nap, szél, vízi, geotermikus energia, biogáz. Előnyeik, hátrányaik
Alternatív energia források: Tüzelőanyag cella előnyei hátrányai
Szia! Hol találtál emelt kémiás tételsort?
Ha van még akkor lehet tudok átküldeni pár kidolgozott tételt!
Melyik gimiben érettségizel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!