Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan juthatok be az orvosira...

Hogyan juthatok be az orvosira, egyetemistaként?

Figyelt kérdés

Másodéves egyetemista vagyok, egészségügyi karon, de szeretnék átkerülni az orvosira. Tudom, hogy így már lassan 3 félévem elment, viszont a szak, amin vagyok nekem "kevés". Már 2010ben is lett volna elég pontom, viszont csak bioszból érettségiztem, emiatt az orvosi kiesett. Tisztában vagyok vele, hogy elsősként kellene újrakezdenem, de nem érdekel, vállalnám.

Főleg arra lennék kíváncsi, hogy még most letehetnék-e egy kémia vagy fizika emeltet(nem csúsztam-e ki az időből), és jó ötlet lenne-e a következő félévemet passzívként felvenni, amivel nyernék még 1 államilag támogatott szemesztert?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

2011. okt. 14. 22:50
 1/8 anonim ***** válasza:
passziváld és érettségizhetsz. szép estét:)
2011. okt. 14. 23:02
 2/8 anonim ***** válasza:
De ha elment 3 félév akkor hogyan fejezed be az orvosit?
2011. okt. 14. 23:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Fizetősen kicsit drága,de fel a fejjel,orvosin 14 félév a támogatott időszak
2011. okt. 14. 23:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a probléma a következő, az orvosi hatéves, az állam hetet áll, te ebből már elhasználtál másfelet. Legyünk nagyon pozitívak, és mondjuk azt, hogy nem csúszol, még így is ki kellene fizetned egy félévet, ami 1 milla, ezt jó esetben le lehet alkudni félre, DE ha csúszol az félévente további egy millió. Továbbá ha végzél HAT év után, akkor egyből be is állhatsz a csodálatos rezidensképzésbe havi 90 ezerért.... Szóval ha neked ez megéri, akkor hajrá!
2011. okt. 15. 00:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Érettségizned kell fizikából vagy kémiából és utána új felvételi eljárás jön. Jövő szeptemberben kerülhetsz be, mert az orvosin nincs keresztféléves képzés.

A nagyobb gond, amit már írtak: október közepe van, már erre a félévre se nagyon tudsz passzívat kérni, így már elment 3 féléved. Az orvosi 6 éves, az állam max fél évet fizet. Egy félév millió felett van. Orvosi mellett nem lesz energiád dolgozni sem, így ezt otthonról kell megoldani.

2011. okt. 15. 01:23
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, sokat segítettetek!:D

Sajnos igen, mindenképp lesz olyan félév, amit zsebből kell majd állni, és igyekszem megtenni mindent, hogy ez minél kevésbé legyen megterhelő a családom, és az én számomra is. Tudom, hogy ez a mai világban furcsán és közhelyesen hangzik, de nem a pénzért csinálnám. Nincsenek nagy igényeim. De fontosnak tartom, hogy segítsek az embereknek, mégha ezért 90.000 is jár. Kellett hozzá az elmúlt év, hogy dáröbbenjek, viszont ha sikerül bejutni, mindent megteszek azért, hogy a nevem elé kerülhessen az a bizonyos Dr.

Hálás lennék, ha az érettségivel kapcsolatban mondanátok még néhány szót (meddig lehet jelentkezni?, mennyibe kerül?, stb.) és további szép estét kívánok én is Mindenkinek!

2011. okt. 15. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Amíg a szülők fizetik az életedet, addig nem tűnik vészesnek az a havi 90 ezer. Csak aztán felnősz.

A párom és én is orvosira mentünk. Két év alatt kiderült, hogy ez anyagi zsákutca, így én inkább átmentem a BME villanykarra, hogy valaki tudjon majd pénzt is keresni. Ahogy mindketten az utolsó évünket csináljuk, baromira látszik, ez mennyire jó döntés volt. Én havi nettó 90 ezerért vagyok szakmai gyakornok napi 8 órában, potenciális majdani nettó 160 ezres kezdőfizetéssel (ha leállamvizsgáztam). Ő ingyen csinálja a kórházi munkát és az ügyeletet, hogy ha majd felveszik főállásba, kevesebbet keressen, mint amit én gyakornokként kaptam.

Valljuk be, ha mindketten ott maradtunk volna, necces lenne saját lakásban meg családban gondolkozni. Így sem lesz olyan könnyű...

2011. okt. 15. 22:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, nos, ismerős helyzet, mert az én párom gazdaságinformatikus szakra jár, és gondolkozik mellette a mérnökinformatikus elvégzésén is. Szóval, ha szigorúan vesszük, lesz "kereső" nálunk is... tehát valahogy egy cipőben járhatunk:)
2011. okt. 16. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!