Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy hívják ezt fafajtát? (képek)

Hogy hívják ezt fafajtát? (képek)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. okt. 1. 16:36
 1/6 anonim válasza:
100%
Ez a bálványfa(Ailanthus altissima)Néhányan ecetfának is hívják, tévesen. Nagyon könnyen szaporodik,azt ajánlom hogy írtsd ki, magyarország erdeiben kezdi kiszorítani az őshonos fajokat.annak ellenére hogy sehol sem ültetik.
2011. okt. 1. 16:47
 2/6 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen.

nem nekünk van hanem a szomszédnak és csak kiváncsi voltam mert senki sem tudta a nevét.mugy nemakarják kivágni mert a város közepén kincs az ilyen nagy fa.

2011. okt. 1. 17:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Első: díjazom az optimista hozzáállásodat (de a zöld kéz a jó válaszért ment). :) Frászt nem ültetik, rengeteg helyen még mindig telepítik és nem csak parkfának. Mellette meg terjedt, mint a veszett fene. Invazív gyom.

Szerintem is vágd ki, ha van rá lehetőséged, bár igen nagy példánynak tűnik, érett terméssel, lehet, hogy egy problémából csinálnál huszat. Akkor inkább már télen, mikor fagy. A fája rossz, nagyon rugalmas, büdös füsttel, fényes lánggal ég, de meleget nem igazán ad (viszont olyan tömegben van, hogy ez nem érdekes). Tüzelőnek jobb, mint a gyalogakác. :) (Másik invazív. De abból kerítést szoktak csinálni, leszúrod az akácágakat, meggyökerezik, egy év múlva kész a kerítés.)

2011. okt. 1. 17:13
 4/6 A kérdező kommentje:
bonsaynak lehet??
2011. okt. 1. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt? Felnyurgul. Az egész életed rámenne a bonsai-készítésre. :)

Nem, nem igazán lehet, megállíthatatlanul növekszik. A csemeték egy nyár alatt méteresre nőnek, nekem konkrétan a szobanövényem tíz centis cserepében egy hét távollét alatt nőt ki, hó végére pedig szétvetette az egészet (először azt hittem, valami babát hozott, gondolta a fene, hogy a zárt lakásban kinő egy bálványfa... aztán mikor kiszedtem, már késő volt).

De állítólag mindenből lehet bonsait. Én hiszek a szorgos kis japánok szakértelmében, de magam nem próbálnám ki.

2011. okt. 1. 17:44
 6/6 A kérdező kommentje:
minden álmom egy bonsayfa
2011. okt. 1. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!