Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha minden ízt az 5 alapízből...

Ha minden ízt az 5 alapízből "kever ki" az agyunk, akkor a mentol miből van?

Figyelt kérdés
Bocsánat, ha nagyon idétlen a kérdés:D (csak mert egy édes-savanyú umaminak külön agyterület jutott, egy teljesen eltérőnek tűnő mentolnak meg nem?) Szóljon, aki legalább a kérdést érti:D
2011. szept. 5. 20:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Utolsó: látom, te nagyon okos vagy...
2011. szept. 7. 21:59
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Mert szerintem bármilyen ízt be lehet sorolni a 4 alapíz valamelyikébe..."

Csak hát a biológia nem a te véleményed alapján működik, és nem lehet mindent 4 alapízbe besorolni.

2011. szept. 7. 22:55
 13/20 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre igen egyszerű a válasz: a mentol ízetlen, csak azért érez az ember valami "íz"-t, mert a nyelv idegvégződéseit irritálja a mentol molekula, és azért érzi csípősnek, mert lokális vérbőséget okoz, ami égető érzésként jelentkezik. Ugyanez történik csípős paprika vagy bors esetén is, csak ott a kapszaicin okozza a fenti tüneteket.
2011. szept. 16. 22:51
 14/20 anonim ***** válasza:
A kérdésemre még senki sem válaszolt..Milyen íze van az 5. alapíznek?
2011. szept. 17. 11:39
 15/20 anonim ***** válasza:
Ne légy már annyira tehetetlen, hogy ne tudd beírni a google-ba az az ötödik az umami szót!
2011. szept. 18. 09:32
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha beírom a googleba,hogy umami,kijön egy csomó minden...de az ízét még mindig nem érzem...

Vagy mit kell ahhoz ennem,hogy ne az legyen az első gondolatom,hogy ez a kaja sós,édes,keserű v savagyú,hanem umami ízű...mert szerintem ezt senki sem tudja...

De ne a googlera hivatkozzatok,hanem az emlékezetetekre,mi volt umami ízű?Mert én még bármilyen kaját ettem,nem mondtam rá,úristen,ez umami ízű...

2011. szept. 18. 16:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Banyek az első találat:

" A legismertebb ezt az ízt kiváltó mesterséges adalékanyag a nátrium-glutamát, "

Ha ennyire értetlen vagy, akkor hagyd a témát mert túl magas neked.

2011. szept. 18. 19:41
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha megeszel egy kis mézet,az édes,egy szem gyógyszert,nagy valószínűséggel keserű..Benyomsz egy kis csalamádét,savanykás az íze,egy kis elsózott levesnek sós...

és egy kis....öö...minek is???Szóval minek van umami íze?Ki tudja,milyen íze van az umaminak?

A 6. a kalcium...Jövőhéten felfedezik a hyagymát érzékelő receptort?Na ne nevetessetek már...Umami...

2011. szept. 19. 14:27
 19/20 A kérdező kommentje:

09-16 22:51 Nagyon köszönöm, erre voltam kíváncsi!:)

Utolsó: fejezd már be a háborgást, az, hogy te nem tudsz valamit felfogni, nem azt jelenti, hogy nem létezik:)

2011. szept. 19. 15:08
 20/20 anonim ***** válasza:

"öö...minek is???"

Leírtam már! Megeszel egy kis nátrium glutamátot, és annak umami íze van.

Érted már te tajgetosz pozitív?

2011. szept. 19. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!