Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy kiló hagyma meg még egy...

Egy kiló hagyma meg még egy kiló hagyma minden esetben két kiló hagyma?

Figyelt kérdés
2011. aug. 20. 18:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
a Földet nem tudná elpusztítani egy antianyag hagyma, a földet csak egy föld méretű antianyagbolygó tudná elpusztítani
2011. aug. 21. 10:33
 12/25 A kérdező kommentje:

hát bakker én nem hiszlek el titeket:D

én csak poénból írtam ki a kérdést,hogy majd kapjam a válaszokat,h jézus milyen hülye vagyok,erre ti elkezdtek mindenféle ultrabonyolult megoldást kitalálni,beszarok xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

de amúgy tisztelem a tudásotokat,de ez akkor is nagyon vicces:D

2011. aug. 21. 10:54
 13/25 anonim ***** válasza:

Kedves előző, egyébként ez nem így van. Egy Föld méretű antianyag bolygó Földel ütközése akkora robbanást okozna, hogy jópár szupernóvát lepipálnánk.

Jó, egy kiló antianyag ütközése egy kiló normál anyaggal a Földet teljesen nem pusztítaná el, de szerintem ütne egy akkora krátert, ami végleg tönkretenné a bolygónkat.

Idézet a wikiről:

"Amikor az anyag energiává alakul, valamennyi anyag mindig megmarad, csak az anyag egy része alakítható energiává. Az anyag-antianyag találkozásnál nem ez a helyzet, mindkettő teljes mennyisége energiává alakul. 1 gramm antianyag energiamennyisége egyenlő 1000 űrsikló külső tartályainak potenciális energiájával."

Tehát, 1000g gramm tiszta antianyag azért eléggé tönkrevágná a bolygónk egy részét.

2011. aug. 21. 11:28
 14/25 anonim ***** válasza:
egyébként kérdező akkor miért nem a humorba raktad
2011. aug. 21. 11:41
 15/25 anonim ***** válasza:

Na, sikerült megtalálnom a választ, és ezennel visszavonom az előző válaszomat :D

Tehát: 1 kg antianyag találkozása 1 kg normál anyaggal kb. 1.8×10^17 J energiát ad le, vagyis a robbanás ereje megközelítőleg 43 megatonnával volna egyenlő.

Szép nagy kráter, de tény ami tény, a Föld meg sem érezné :D

De, menjünk tovább: egy Föld méretű antianyag bolygó becsapódása.

Ez (durván) 6x10^24 kg antianyagot igényel. Ez a robbanás 1.08x10^64 J energiát adna le.

Bár szerintem elszámoltam :)

Ami azért eléggé fényes jelenség volna, na :D

2011. aug. 21. 12:09
 16/25 anonim ***** válasza:
47 megatonna? Az nem is sok, a Tsar bomba k.b. akkorát robbant.
2011. aug. 21. 13:44
 17/25 anonim ***** válasza:

Már csak az a kérdés, antianyag hagymát honnan szednétek..

Még ha simán antianyag lenne, vagy valami egyszerű kémiai elem, vegyület.

De HAGYMA? Valami antianyagvilágból, ahol épp létezik hagyma fajta növény?

Hogyan kerülne ide? mert ugye az antianyagvilágba nehezen jutnátok el a normálanyag űrhajótokkal. Esetleg feltalálhatjátok az anyag-antianyag teleportáló készüléket.

Vagy feltalálnátok az antiklónozást? (ami létrehozza ugyanazt az élőlényt, csak antianyagból)

Szóval azt vitatni, mekora lenne a robbanás mérete, még elég korai.

Már a hagymabeszerzésen elbuktatok.

:D

2011. aug. 21. 16:00
 18/25 Ozmium42 ***** válasza:

"Igen, de hogy összezavarjalak: 1 liter folyadék, + 1 liter folyadék az csak kivételes esetekben 2 liter folyadék. (nem a párolgás miatt)"

A liter űrmérték, ez csak azonos folyadékok összeöntésekor adódik össze, egyéb esetben nem, a kiló viszont tömeg, és ez akármilyen összetételű és halmazállapotú anyag esetén összeadódik.

2011. aug. 21. 22:39
 19/25 anonim ***** válasza:

22:39 sőt, pl. az esetleges hőmérsékletváltozást is vedd figyelembe, a térfogat változik a hőmérséklettel (lehet, hogy azonos anyag esetén sem adódik össze a térfogat..)

De a tömeg nem változik.

2011. aug. 24. 21:14
 20/25 Ozmium42 ***** válasza:

Utolsó!

Összeöntéskor a hőmérsékletkülönbség kiegyenlítődik, a melegebb folyadék lehűl, a hidegebb felmelegszik, így nem kell ezzel számolni szerintem. Ha vizet meg vizet összeöntesz, annak a térfogata hőmérséklettől függetlenül összeadódik emiatt.

2011. aug. 24. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!