Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Vannak az időutazásnak bizonyí...

Kovács Pál kérdése:

Vannak az időutazásnak bizonyítékainak sejthető tárgyi, írásbeli leletek? Mik azok?

Figyelt kérdés
Az emberek azt állítják, az időutazás lehetetlenségére a legjobb példa, hogy még senki nem látogatott meg minket a múltból. De mi van, ha mégis, csak nem tudunk róla? Egyszer kaptam e-mailben egy képet egy olyan 1500 körül épült templomról, amelyen az egyik dombormű egy szkafanderes embert ábrázolt (nem lehetett másnak tekinteni-fej körül búra, a mellkason számítógépes szerkezetek, redős gumitalpú bakkancsszerűség). Nem tudom, hogy csak fotoshoppal buherálták-e meg a képet, de felkeltette az érdeklődésemet. Vajon már látogattak meg minket a jövőből? Nem arra vagyok kíváncsi, hogy mi lenne, ha megváltoztathatnánk a múltat meg ilyesmi, csak érdekelne, hogy vannak e olyan bizonyítékok, amik esetleg egy időutazóra utalhatnak? Tudtok ezzel kapcsolatos linket adni?
2009. ápr. 15. 01:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%

Tudod, miért gondolom, hogy nem létezik időutazás? Mert az idő csak a földi síkon létezik. Az idő "nincs". Az ember kreálmánya. A halál után megszűnik az idő. A földön túl, az univerzumban meg más idő van. Ennél fogva, mivel az idő csak egy kitalált fogalom, egy meg nem is értett fogalom (mert mi az idő?), elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki is visszamenjen a múltba, vagy előremenjen a jövőbe.

Bár, vannak emberek, akik "a múlt században élnek", de ők itt vannak közöttünk. :P

2009. ápr. 15. 09:02
 2/20 anonim ***** válasza:
70%
Hát nem tudom. Tény, hogy az idő az ember találmánya de kitudja Nemere István szerint az ufók ufonauták is idő utazók és az evolució során fejlödtek ki olyannak amilyennek ábrázolják a szemtanúk és végülis ha jól bele gondolunk lehet ezért nem akarnak kapcsolatba lépni az emberiséggel...
2009. ápr. 15. 10:45
 3/20 anonim ***** válasza:
37%
Az időutazás miért lehet tudomány témakörben,de a reinkarnáció nem?:o
2009. ápr. 15. 13:03
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
Az időutazás még az Einstein-féle relativitás elmélet értelmében is lehetetlen.
2009. ápr. 15. 18:09
 5/20 anonim válasza:
64%

Na itt van egy érdekes kép:

[link]

Talán a felső ábra választ add a kérdésedre

2009. ápr. 16. 09:20
 6/20 anonim ***** válasza:
82%

szerintem lehetséges

az első válaszoló írta, hogy az idő csak a Földnél "működik"

pedig nem

mi csak a mértékegységet találtuk ki rá

ennyit akartam csak, köszöntem

2009. ápr. 17. 21:51
 7/20 anonim ***** válasza:
55%

Bocsi, hogy belekötök a képbe amit valaki idelinkelt. Nagyon érdekes meg minden ha tényleg igaz, de csinálhatták akár számítógéppel is, szóval ez nekem nem bizonyíték az időutazásra.

Amúgy meg szerintem azért nem lehet, mert az idő nem megy előre. Vagyis ok, persze mi emberek azt mondjuk, de igazából csak egy körforgás az, hogy van pl éjszaka és nappal.

2009. ápr. 18. 01:17
 8/20 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem meg nem lehet időutazó senki mert:

Ha pl én meg akarnám ölni az apámat még kisbaba korában akkor én nem születnék meg tehát nem mehetnék vissza az időben hogy megöljem tehát meg fogok születni.

Na erre magyarázat?

2009. ápr. 18. 13:41
 9/20 anonim ***** válasza:
55%
Az idő egy paradoxon mivel ha pl egy ikertestvérpár egyik tagja fénysebességgel utazna az űrben akkor ha visszajön a földre egy "idő" után akkor a testvére lehet hogy mát meg is halt ő meg él és virul.
2009. ápr. 18. 13:52
 10/20 anonim ***** válasza:
37%
nah ez az, az idő és a tér csak az ember agyában született meg, sztem nincs időutazás, am ez pont olyan kérdés, hogy vannak földönkívüliek?
2009. ápr. 22. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!