A japánok tényleg az agy bal féltekéjével hallják a rovarok a hangját?
it was shown that Japanese and Westerners alike heard music, machinery and noise sounds in the right brain and language sounds in the left brain, but Japanese heard vowels sounds, crying, laughing and signing, the cries of insects and animals, waves, wind, rain, running water and Japanese musical instruments in the left brain, the same as language, while Westerners heard these sounds in the right brain together with music and noise.
Tehát a japánok a sírást, nevetést, éneklést, a rovarok hangját, hangszerek hangját és a szelet a bal agyféltekével érzékelik, ugyanúgy mint a nyelvet és a beszédet, szemben a nyugatiakkal, akik az előbb felsoroltakat az agy jobb féltekéjével érzékelik, ahogy a zenét is?
Igen, a japánok egész már agyfelépítéssel rendelkeznek. Ezt már Kurosawa Akira filmjeiből is láthattuk. Ha megnézel egy japán arcot, láthatod, hogy a homloka egészen lenyomja a felső szemhéját, emiatt csak egy keskeny résen keresztül lát ki a fejéből.
Természetesen ez meghatározza az egész agyműködést is. A japánok nehezen viselik a stresszt, viszont nagyon felvágósak, például ha valami nem jól sikerül, hajlamosak arra, hogy felvágják a hasukat.
Ez a fordított hallás is csak a japánokra jellemző. De hát semmi baj, míg nekem suttog a szél, nekik zenél...
Csak szegény félvéreket sajnálom. Mert ezek szerint ők vagy mindkét féltekéjükkel hallanak, vagy egyikkel se...
:-D Pedro
* egész más agyfelépítéssel...
Pedro
Nézd, nem vagyok biológus, sem agykutató... De nekem az eddigi tanulmányaim alapján NEHÉZ elképzelnem, hogy valakinek másféleképpen fog működni az agya - csak azért, mert más az anyanyelve.
Főleg azért, mert a hallás jóval a nyelvismeret ELŐTT alakul ki, akkor pedig az agynak ELŐRE kellene tudnia, hogy a gyermeknek MAJD a japán lesz az anyanyelve... Egyszerűen abszurd!
Szóval hangokat (rovart, szelet, stb.) már akkor is hall a csecsemő, mikor még fogalma sincs, hogy milyen anyanyelvű. De az anyanyelv is fura dolog, hiszen szavakból áll, azok meg hangok sorozatából. Ha a hangok sorozata más, akkor vajon megváltozik az agy működése?
Egyszerűen NEM TUDOM ELHINNI!!! Ellent mond minden logikának, egyszerűen megmagyarázhatatlan. Bocs, de egyszerűen NEM HISZEM EL.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!