Honnan szerezhetek be salétromsavat?
Vegyszer forgalmazóktól lehet beszerezni, Sigma Aldrich, Merck, Spektrum-3D, Acidum, Molarchem, stb. Viszont engedély köteles. Gyerekkoromban motivált a nitroglicerin készítés, de úgy jártam vele, mint aranycsinálók a bölcsek kövével, hogy közben rengeteg mindent megtanultam. Hosszú évek óta dolgozom laborban, és pont salétromsav az egyik leggyakrabban használt vegyszer. Eszembe nem jutna nitroglicerint csinálni. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, nem a receptek, hanem a következmények miatt.
Csak nem értem... Én mikor mondtam, hogy nitroglicerint szeretnék csinálni belőle?
Majd én azt tudom mire kell:)
Kedves brómkrezol!
A link amit küldtél nagyon tanulságos. A képek kicsit durvák...(kicsit áhh...) ettől egy évre elment a robbantási vágyam. Szüleim nevében is köszönöm.
F/14
sehonnét mert engedély köteles de ha az van akkor
vegyszerboltok ott találsz olyan 1000-2000 ft/l max az interneten talán vehetsz de az sem biztos mert erről füzetet kell vezetni, hogy mikor mennyit használtál el!
de ha annyira kell akkor így kell csinálni:
Előállítható ipari mennyiségben az ammónia oxigénnel vagy levegővel való oxidációja során 10% ródiumot tartalmazó platinaháló-katalizátor jelenlétében és a keletkezett nitrogén-dioxid vízben való elnyeletése útján. Laboratóriumban tömény kénsav és kálium-nitrát keverékének a desztillációjával állítják elő.
H2SO4 + KNO3 → KHSO4 + HNO3
Sósav és ammónium-nitrát érintkezésekor is keletkezik: NH4NO3+HCl-->NH4Cl+HNO3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!