Megmondja valaki, hogy mi a vegyi összetétele ezeknek az anyagoknak?
"The oxygen gas obtained by enzymatic production in the ricana® generator consists of the purest 100% oxygen and contains no by-products with the exception of water vapour."
Itt azt írja, hogy enzimek segítségével termelődik az oxigén.
Forrás: [link]
OFF: Tudtommal egyetlen szuperoxid létezik, a kálium-szuperoxid. Vagy rosszul tudom?
Enzimek segítségével szabadul fel az oxigén valamilyen „oxigén sóból“ (ezt írták valamelyik honlapon, de itt se közölték a vegyi összetételeket).
Létezik több szuperoxid, nemcsak a KO₂ az egyetlen:
Kösz a hozzászólást. A kérdés lényege azon van, hogy be lehetne-e olcsóbban szerezni egy ilyen, vagy valamilyen hasonló készülék működéséhez az alapanyagokat. Ha tudom, hogy milyen anyagokról van szó, akkor hozzá lehet jutni nagyban is és ekkor már általában jóval olcsóbban meg lehet úszni a dolgot. Amúgy az oxigén előállításának a leggazdaságosabb módszere alatt a vegyszerekből való előállításának a leggazdaságosabb módszerét értettem, amit egy ilyen készülékben alkalmazhatnak (legalábbis gondolom, hogy igyekeztek minél olcsóbb megoldást választani).
Amúgy van egy gyanúm, hogy talán a következő (vagy hasonló) reakcióról van szó:
4KO2 + 4NaHSO4 + 4H2O + enzim → 4KOH + 2H2O2 + 2O2 + 4NaHSO4 + enzim →
→ 2K2SO4 + 2Na2SO4 + 6H2O + 3O2
Az enzim a kálium (vagy más) szuperoxidból keletkező hidrogén-peroxid elbomlásához kell, a nátrium-hidroszulfát (vagy más) meg a keletkező kálium-hidroxid semlegesítését végzi, nehogy esetleg a távozó oxigén apró vízcseppek formájában magával vigyen KOH oldatot.
Na, de ez csak elmélet, kérdés, hogy valóban így-e van.
Nekem is van ilyen készülékem. A só zacskóján rajta van a képlete: 2NA2CO3-3H2O2
Ha jól gondolom akkor ez ez lenne:
És egész olcsón beszerezhető pl itt:
Az aktivátorról csak annyit tudok hogy valamilyen enzim. Ha jól gondolom anélkül is termelődik az oxigén vízzel keveredve.
Aki ért hozzá kérem írja meg hogy jól gondolom? Az enzim mivel helyettesíthető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!