Hogyan hívhatnám fel a tudományos közösség figyelmét az elméleteimre?
És így terjednek az urban legendek :D
Amúgy hogy akarsz úgy fizikában publikálni, hogy nem értesz a fizikához? ...
Nem az a baj, hogy fiatal vagy, hanem az, hogy nem értesz olyan mélységben a tudományokhoz, ami hitelessé tehetné az elméleteidet. Mert ha benyújtasz valahová egy cikket, nem nézik, nem is nézhetik, milyen idős vagy (nézz meg bármilyen cikket: ott van a szerző neve mellett a kora? nincs!), hanem azt látják, hogy nem dolgozol sehol és nincsenek referenciáid. Ez kérdőjelezi meg a tudásodat, és nem a kor. Elvégre te sem mennél oda egy orvoshoz, aki még sosem látott beteg embert közelről...
Ha sikerül is megfogalmaznod, akkor is valószínű, hogy mivel nincs meg a szükséges háttértudás, illetve a cikkírási gyakorlat, önmagadat hitelteleníted el. Minden közösségnek megvan a maga "zsargonja", ahogy például egy chaten is, ha animékről beszélgettek, mindenki tudja, ki kicsoda. Ha valaki előállna, hogy ő már az első rész óra nézi az FMA-t, de még a főszereplő nevével sincs tisztában, te sem hinnél neki, nem igaz? Hiába írja le adott esetben bármilyek rész tartalmát. (Ollózhatta a Wikiről is.)
Valószínűleg itt is az lenne, hogy ha össze is foglalod az elméleteidet, ezzel még nem állhatnál ki a tudományos közönség elé, mivel ezek még nem kiforrott elméletek, hanem csak elképzelések a saját szavaiddal megfogalmazva. Ezért kell tanulni, csiszolni, finomítani az elméleteket a tudásod fényében. Ne hidd, hogy eleget tudsz, mindig van több és több! Ha egy témában megalkottál valami véleményed szerint újat, nézz utána, mit mondanak mások (nem csak a Wiki), mert lehet, hogy nem is új, vagy ellentmond a tapasztalatoknak. (Sok elmélet bukott már ilyenen.) Ehhez pedig kell némi nyelvtudás is.
Tanácsolni csak azt tudom, amit előttem már valaki: körmöld le, tisztázd, majd küldd el egy, a témában kompetens személynek. Azért ne egyből az Akadémiának, mert tényleg ki fognak röhögni. Nyugi, nem nyúlják le. (Amit le lehet nyúlni belőle, azt a nagykutyák fogják.)
Tegnap este lettem vele kész...
Sok hülyeséget beleírtam, most megyek gimibe, megvárom, hogy fejlődjek, aztán hátha... Mindenesetre köszi a válaszokat! :D
A fizikus kommentelőnek, esetleg elküldhetem privátban?
Engem érdekelne, szívesen átolvasnám, hogy mikbe ástad bele magadat.
13:52 voltam
Út neked. Próbáld meg.
1- Goldolkozz.
2- Figyelj fizika órán+ gondolkozz.
3- Albert Einstein: Speciális és Általános relativitás elmélete
4- Erre gondolkodj rá egy kicsit aztán olvasd el megint!
5- Beszélgess ezekről a dolgokról a barátaiddal. Biztos van egy csomó, akit szintúgy érdekel a téma, csak félnek bevallani.
6- Stephen Hawking- Az idő rövid története
7- Próbálj meg egy kicsit az egyenletek mögé nézni. Képzeld el amit papírra vetsz! Fantázia.
8- John Gribbin- Schrödinger macskája
9- John Gribbin- Schrödinger kiscicái
10-Az utolsót olvasgasd mindíg. Jó buli.
11-ELTE/BME- TTK
12-Relativitáselmélet+ Kvantummechanika elsődleges
13-Diploma + Michio Kaku- Hipertér
14-Csomó másik könyv... Elvont fanatikus kutatás
15- A-> Nobel díj
15- B-> Névtelen sír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!