A Híradókban miért nem beszélnek sohasem tudományos hírekről, felfedezésekről, elért eredményekről? Miért mindig csak a politika meg a bűnügy megy?
A nagy többséget sajnos nem érdekli és a híradó a "tömegekhez" szól. Meg hát ezek az eredmények általában részeredmények, nehéz a jelentőségüket látni a teljes kutatási anyag és háttérinfók nélkül.
Amúgy egyetértek, engem pl. érdekelne, még ha nem is értem teljesen.
ha van hír, akkor azt leadják, de a helyzet az, hogy (az általad említett dolgokról meg főleg) ezekből a hétköznapi ember semmit sem ért. és egyébként nem is érdekli. ha érdekelné, akkor nem Blikket (vagy valami hasonlót) olvasna minden második ember a buszon, hanem National Geographicot...
majd ha építenek hiperhajtóművet, vagy teleportot, vagy csillagkaput, akkor az érdekelni fogja őket. kb. 2 napig. utána már megint az lesz az érdekes, hogy ki, kivel, hogyan, hol és mikor dugott vagy nem dugott meg hasonlók.
mert ezek uncsi témák az átlagembernek
akit ez érdekel nézzen tudományos adót
Azért, mert ez az értelmes embereket érdekelné (legjobb esetben is 10%) - a maradék 90%-ot meg Kiszel Tünde punciszőre érdekli.
Egy kereskedelmi csatorna a 90%-ot célozza meg, és magasról tesz a 10%-ra.
A második 12:05-ös egy mondatban leírta szépen.
Azért nem beszélnek ilyenekről, amiért nem vetítenek már a 3, mindenki számára elérhető csatornán természetfilmeket, igazi műveltségi vetélkedőket, ismeretterjesztő filmeket, stb.
A Híradó lényege az,hogy csakis olyan híreket sugározzanak amitől az átlagemberek agymosást kapnak,vagy feldühíti őket.Így addig sem foglalkoznak a valós problémákkal.Voltaképpen nem más mint egy provokatív műsor.
Én már megfigyeltem,hogy a Híradó szándékosan csakis a rossz híreket mondja egymás után.Ha nincs hír akkor elővesznek egy cigány verést vagy egy elferdített támadást...Nagy ritkán megengedik hogy az embereknek jó hír is jöjjön,és akkor beadják,hogy Győzike éppen hol nyaral,vagy hol született aranyos kis állat...De a cél,hogy sose érezd magad jónak..
(én ezért nem is nézek már régóta híradót)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!