A plazma ugye halmazállapot, ezt már kiderítettem, de akkor miből állhat?
AZ első válaszoló jól írta, a plazma nem más mint ionizált gáz(részben vagy teljesen). Lényegében pozitív töltésű atomok, és negatív töltésű elektronok keveréke.
Plazma állapotba az anyag csak igen magas hőmérsékleten lép, elnyelt sugárzás, vagy elektromos tér hatására.( az utóbbit használják fel, a plazma tv-ben, vagy a fénycsőben egyaránt.)
Mivel a plazmában a részecskék (elektron ionizált atom) kötetlenek, szabadon mozoghatnak, jó elektromos vezető, viselkedését a legkisebb elektromos,mágneses tér is befolyásolja, így igen bonyolult a leírása.(plazmafizika)
Megfelelő energiával minden anyag plazma állapotba vihető.
A plazmaTV felépítése: Két üvegréteg közti kis cellák valamilyen gondolom a gyártók által titokban tartott nemesgázkeverékkel vannak töltve, és elektromos impulzussal hozzák plazma állapotba, majd ez a felületi réteget fénykibocsájtásra készteti.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:04
"Én ezt a wikipediáról másoltam be szó szerint. Nem hiszem, hogy rosszul szerepelne."
El kell keserítselek, ugyanis én ezt tanultam, szakemberektől. És a wikipedia nem tekintendő megbízható forrásnak...
"Megfelelő energiával minden anyag plazma állapotba vihető."
Ez igaz, csak nem feltétlenül lesz már ugyanaz az anyag. Pl. vízből is lehet plazmát csinálni, csak az már nem víz lesz, hanem hidrogén és oxigén ionok keveréke. Amúgy igazad van, csak a kérdező félreértheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!