Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Génmódosított növények nélkül,...

Génmódosított növények nélkül, hogy fogjuk eltartani a Föld egyre növekvő népességét?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értem, miért ellenzik annyira a génmódosított növényeket. Enélkül mégis hogy fogjuk táplálni az egyre növekvő népességet? Vagy minden egyes földterületre haszonnövényt akarunk ültetni? Akkor mi lesz az oxigént adó erdőkkel?
2011. júl. 20. 10:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

ez éppen saláta, de a növények többsége termeszthető ilyen módon. a dologban az a nagyszerű, hogy amíg kicsi a növény, addig jóval szorosabban lehet őket tartani, nem úgy, mint a szabadföldi művelésnél, ahol úgy kell eleve elültetni, hogy a nagy növények is elférjenek. ezzel kb. átlagosan ugyanakkora terméshez harmad akkora terület szükséges.

http://www.youtube.com/watch?v=FHBhyqowSEc

2011. júl. 20. 17:27
 12/18 A kérdező kommentje:

14:02

Arra gondolsz, hogy a következő világháború (ami egyébként szerintem sincs messze) során majd sokan meghalnak és megoldódik a túl nagy népesség problémája? Hát nem tudom.

16:01

Sajnos pontosan igy van.

2011. júl. 20. 19:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Igen, a következő háború már a földért, nyersanyagért és az élelemért fog menni, meg hát ugye az életben maradásért, majd meglátjuk mennyire fogyatkozik meg a népesség.

De szerintem a népesség csökkentése lenne szinte mindenre a helyes megoldás a fejlődő országokban, a fejlettekben pedig a takarékosság mindennel, és a helyes használata a földnek.

A génmanipulációnak 2féle iránya van, az egyik a gyorsított nemesítés, ami még nem annyira természetellenes, és fajon belül maradnak a gének is, ezt támogatom, ha nagyon muszáj.

A másik oldal amitől jogosan félnek, amikor különféle fajok génjeit keverik, van hogy állati géneket is, ami már rosszabb mint egy horrorfilm, mert nem lehet tudni mi sül ki belőle, és milyen káros hatásai lesznek.

A másik óriási probléma, amiről már le kellene szokni (mivel a történeti időktől fogva tudják, hogy csak tönkreteszi a talajt), az a monokultúra, ami után a talaj kimerül, és egyre kevesebb hozama lesz, erre találták ki, több 100éve a vetésforgót.

Az emberek úgy gondolják, hogy olyannyira nem tartoznak a természethez, hogy már oxigén sem kell nekik, vagy legalább is nem erdők formájában, ezért nyugodt szívvel irthatják őket.

A megoldás a kis gazdaságok lennének, és természetközelibb életmódra való váltás.

2011. júl. 20. 21:05
 14/18 A kérdező kommentje:

A legfontosabbat kihagytad: az ivóvízért is nagyon komoly háborúk lesznek szerintem. Ebből egyébként Magyarország profitálhat majd a jövőben, mert egyesek szerint az aranyéval fog vetekedni a tiszta ivóvíz ára. Persze ehhez az kellene, hogy ne adjuk idő előtt külföldi kézbe az ivóvizünket.

A nyersanyagokért meg mai is már megy a háboró, lásd USA harcát az olajért a Közel-Keleten.

2011. júl. 21. 15:10
 15/18 anonim ***** válasza:

Igazad van, de sajnos mára annyi a gond, hogy felsorolni is nehéz.

Sajnos ivóvízből mi is híján fogunk lenni, a szárasodás és a klímaváltozás miatt (mediterrán klíma felé tolódunk, szélsőséges váltásokkal), tehát, a hirtelen lezúduló esőt kell majd valahogy megfognunk és hasznosítanunk.

A másik téma ami még érinti a vizeinket a geotermikus energia, mivel országunk egy forró pont felet fekszik ezt ésszerű lenne kihasználni, de ha ezt túlzásba visszük, akkor szintén ivóvizet veszítünk.

2011. júl. 21. 22:41
 16/18 anonim ***** válasza:

az ivóvíz miért lenne aranyáron? tengervízből desztillációval nyerhető, akik pl. hónapokig vitorláznak, nem hiszem, hogy 3millió forint/liter árú vizet innának(kb az aranyárral megegyező). Tény, hogy utólag még az ásványi anyagokat is be kell juttatni valahogy a vízbe, de ezaz aranyár szerintem akkor is erős túlzás.

elsőnek: ez a baj, hogy az emberek a filmből tájékozódnak...

2011. júl. 21. 23:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Primitív hozzáállás, hogy úgyis annyi mérget eszünk, hogy ez már nem számít. Csökkenteni kéne a méregmennyiséget (ha teljesen kiküszöbölni nem is lehet!), nem növelni.

A kolléganőm nemrég halt meg hasnyálmirigyrákban, amit a mérgek okoznak. 2 hónap alatt halt bele, miután kiderült, és még szerencséje volt, mert "csak" 2 hónapot szenvedett, nem éveket, mint mások. Hát ezt tesszük magunkkal.

Gondold át, te hogy akarod végezni.

Én addig próbálok minél kevesebb szemetet meg mérget enni.

2011. júl. 22. 09:31
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy a víz aranyáron van, hanem aranyáron lesz. A tengervíz ivóvízzé alakítása meg tudtommal pont olyan kétséges, mint a génmódosítás. Ha nem így lenne, akkor már ma sem lenne szárazság és ivóvízhiány.

És igen, mérgezzük magunkat, de ha már választanom kéne az éhhalál és a génmódosított növények között, az utóbbit választom.

2011. júl. 22. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!