A fehérjék teljes hidrolizise során pontosan melyik aminosavak keletkeznek?
Figyelt kérdés
2011. júl. 19. 20:18
2/2 anonim válasza:
Bar ketlem, hogy erre vonatkozott volna a kerdes :-), azert hozzafuznek valamit: a "teljes" a kiserletes biokemiaban ugy vegzunk, hogy a feherjet tomeny sosavban egy napig fozunk, hogy az osszes peptidkotes lebomoljon. ( [link] Ilyen sanyaru/savanyu korulmenyek kozott egy csomo aminosav elbomlik, igy nem lesz kimutathato a hidroliztaumban, mig masok atalakulnak valami massa.
Trp -> lebomlik
Thr -> reszlegesen lebomlik
Met/Cys -> oxidalodik
stb...
( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!