Milyen veszelyeket rejt egy to (pl Balaton) azokra nezve akik benne usznak? Azt mondtak nekem hogy ezt hallottak a tv-ben, de regebben is folyton ez volt.
Ha vízilabdáztál 10 évig, akkor szerintem PONTOSAN tudod, hogy mik a veszélyforrások egy tóban. Nem rád, hanem olyan emberre, aki nálad kevésbé tud úszni - mert az emberek többsége ilyen. Ráadásul éppen nyaral, besörözik, felelőtlen, megmutatja a haveroknak, hogy milyen f@sza csávó... Soroljam még???
Pedro
Találtam egy cikket is:
A legedzettebb úszóbajnok is gégegörcsöt kaphat a sűrű vízpárában, amely szélviharban keletkezik a viharos Balaton felett. Ez 50-70 cm magasságban olykor 80-100 km/h sebességgel száll a vízen. Porzik a tó, mondja ilyenkor a viharedzett ember.
Ha csónakkal, vitorlással, kis hajóval borul bele valaki a tóba, semmi esetre se hagyja el a vízi járművet. Próbáljon meg felkapaszkodni rá, így talán nem kerül bele a sűrű vízpárába, és esélye van, hogy túléli a balesetet. Az úszó, illetve a gumimatracba kapaszkodó ember a sűrű párában halálra van ítélve. A leggyakorlottabb vízipólós sem képes arra, hogy percekig legalább egy méterre kitapossa magát a vízből.
Szerintem ha valaki érzékeny a napra, és esetleg napszúrást kap és messze a part, aztán rosszul lesz és képtelen kiúszni.
Vagy ott vannak még a komolyabb izomgörcsök pl combban, vádliban amiket a mély víz miatt nem lehet lelazítani, és így lehetetlenné válik a felszinen maradás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!