Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen lesz az 5. dimenzió?

Milyen lesz az 5. dimenzió?

Figyelt kérdés
Olvastam egy párszor a neten hogy 2012-ben lesz a világvége, és olyat is hogy átlépünk az 5. dimenzióba. Ti mit tartotok valószínűnek? És milyen lenne az 5D-s világ?
2009. márc. 27. 20:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
19%
Én úgy hallottam, hogy átlépünk az 5. dimenzióba, vagyis felemelkedünk, nem lesz testünk, hanem energiaként fogunk élni tovább... Tiszta Csillagkapu.:D Nem mintha megérdemelnénk, hogy felemelkedjünk... Egyébként baromság az egész.
2009. aug. 10. 22:29
 12/20 anonim válasza:
12%
Nem lesz semmiféle 5.dimenzió...Az utolsó időkben sok világvége hír és prófécia lesz,de ennek ne hidjetek,mert azt a napot csak Isten tudja....
2009. szept. 10. 14:29
 13/20 anonim válasza:
27%
Nem tudod felfogni,feldogozni, lehet hogy észre se vennéd mivel nem tudod érzékelni, mivel mi ebbe a dimenzióba vagyunk "bezárva". Érted?
2009. dec. 31. 01:54
 14/20 anonim ***** válasza:
28%
Az 5. dimenzió az általunk is ismert 4 dimenzió holografikus vetülete az un. Belső univerzum. Ezek szerint minden dolog 2 helyen létezik az általunk is ismert univerzumba ill. a belső univerzumba. Az univerzumunkba lévő részecskékhez a Belső univerzumba egy ún. szuperhúr tartozik. Ezeket az elméletek Juan Maldacena argentin származású fizikus nevéhez kapcsolódik.
2010. nov. 20. 16:35
 15/20 KMartin4 ***** válasza:
44%

Nos had mondjam el, hogy az univerzumunk 4 dimenziós ezt általában tudják. De 0. dimenzió is létezhet az univerzumon kívül (a multiverzumban). Minden univerzum más dimenzió lehet. De az se biztos, hogy más univerzumban van dimenzió. Ott akármi más is lehet dimenziókon kívül (de attól még lehet dimenziónak nevezni).

--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--

A mi 4 dimenziónk (téridő) az olyan, hogy:

(először is csak 1 dimenzió létezik (hülyén hangzik, de ez a 3 dimenzió + az idő) ez a téridő)

képzeld el, hogy van egy tészta ami sík felületű - ekkor még a téridő 2 dimenziós

rajzolj rá két pontot és húzz a kettő közé egy vonalat

majd gyűrd össze a tésztát - itt válik a téridő 3 dimenzióssá és itt kiderül, hogy a téridőben nincsenek egyenes vonalak

(ami most jön az csak egy módszer a sok közül):

kezd el a tészta egyik végét magad felé, a másik végét ellenkező irányba csavarni - ekkor kapod meg az időt, ami halad előre

ha fordítva csavarod a tésztát, akkor visszafelé megy az idő

a nulladik dimenzió pedig olyan, hogy:

valamit beleszúrsz a tészta egy pontjától egy másikig - ez egy féreglyuk

itt nincsen téridő ezért itt vannak egyenes vonalak

--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--×--

A szuper-húrokról a következőt mondanám. Először is nem szuper-húr hanem kozmikus-húr. Ezek a téridőn kívül vannak. De hatással vannak a téridőre (egy részt "kivágnak" belőle), ezek atomi szélességű energiacsíkok

ha kérdésed lenne írj privát üzenetet!

2011. jún. 4. 18:56
 16/20 anonim válasza:
0%
En azt tartom valoszinunek hogy at lepunk az otodik dimenzioba , egy konyv leirja hogy milyen lesz : a neten meg talalod : Ariana havah : Inuaki a bennem elo reptian :D
2011. júl. 4. 15:29
 17/20 anonim válasza:
Nos, 2012 van. Szerintem még 3d-sek vagyunk.
2012. febr. 8. 21:33
 18/20 anonim válasza:

2012.12.21 ha jól tudom. Ez a maja civilizáció által készített naptár végét jelenti, tehát nem az általunk ismert emberiség halálát. Persze a sok fantasztikus emberke feldolgozta ezt filmben, illetve írtak róla könyvet.. De tudni kell, hogy valaminek a vége, az valaminek a kezdete. Tehát! Ha vége a maja naptárnak, akkor elvileg jönnie kellene az újnak, de mivel kihalt a maja civilizáció, ezért nem jön. PONT!

Egyébként az általunk ismert univerzumot sem ismerjük még.. :) Ne kéne arról "álmodozni", hogy megyünk az 5. dimenzióba.. Ez a feltevés alapjában véve is helytelen! DE, ha mégis valamilyen csoda, vagy véletlen folytán mégis "átlépünk" az 5. dimenzióba, akkor azt mi fel se fognánk, vagy mire felfognánk, akkorra meghalnánk, vagy emberi természetnél fogva nem érdekelne. Esetleg újabb elméleteket gyártanánk a dolgokról.

(Ez az én véleményem ;) )

2012. ápr. 11. 22:43
 19/20 anonim válasza:
0%

1. Világvége: A Déli és az Északi mágneses mezo megcserélodik, ezáltal minden elég a Foldon.

2. Mi a harmadik dimenzióban vagyunk... Hogy a fenébe léphetnénk az 5.be? (4.et kihagyjuk?)

2012. máj. 11. 13:44
 20/20 anonim válasza:
31%

Jaj és mégvalami, amint láttam valaki irt olyat, hogy nincs semmiféle 5. dimenzió.

Márpedig van, nem is egy: 17 dimenzió létezik.

Mi a harmadikban vagyunk (3D - x y z). Az elso dimenzió x, tehát sík. A második dimenzió az x y. A negyedikben nincs ido.

A tobbirol senki soha nem fog tudni, mivel az emberi agy nem arra lett megtervezve, hogy ezt felfogja és megértse.

2012. máj. 11. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!