Hogyan készüljek az egyetemre?
Én a biológia szakról konkrétan nem tudok nyilatkozni, de pár általános tanácsot tudok adni.
Felesleges a gimis anyaggal "szenvedni" a nyáron, mert szerintem alig van olyan egyetem, ahol közvetlenül arra építkeznek. De ha nagyon akarsz tanulni, akkor tegyél fel egy másik kérdést a "Közoktatás" témakörbe, hogy mit érdemes a gimnazista anyagból tudni a biosz Bsc 1. évhez (pl. volt pát napja valaki, aki az orvosival kapcsolatban kérdezett hasonlót és neki szépen tudtunk válaszolni).
A másik jó tanács, hogy az egyetemen (pláne az 1. szemeszterben) rendszeresen tanulj (később már látni fogod, hogy hogyan boldogulsz és milyen időbeosztás kell, de az elején mindenképp tanulj év közben!). Sokan ott rontják el, hogy rájuk szakad a nagy szabadság, egyetemista lét és vizsgaidőszakban eszmélnek, hogy hoppá, lehetetlen ennyi tananyagot pár hét alatt megtanulni, különösen az elején, mert egy gimis érettségi egy átlagos ZH-nak felel meg (de vannak kivételek), egy vizsga pedig sokkal komolyabb annál, ráadásul több vizsgád is lesz (nem a büfészakokról beszélek, ahol 2 nap tanulással át lehet menni egy tárgyból).
Szóval, érdeklődj majd felsőbb évesektől is (lehetőleg ne azoktól, akik már harmadjára járnak egy évet), hogy milyen stratégia a legcélravezetőbb, milyen tárgyakra érdemes "odafigyelni" és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!