Az emberi nyál is fertőtlenítő hatású?
Valahol olvastam, hogy a kutyák azért nyalják a sebeiket, mert a nyáluknak fertőtlenítő hatása van.
Ez embereknél is így van?
Pl.: a múltkor ökörködtünk a hawerokkal, és véletlen lehorzsoltam a könyökem, és itt gondoltam a kutyákra (arra, hogy nyalják a sebeiket) és gusztustalannak tűnhet, de "leköptem" és szétkentem a nyálamat a seben. Először csípett, de utánna egyátalán nem fájt.
Szépen lepontoztátok a 13.36-ost, pedig jót írt!
A vizelet húgysav tartalma miatt fertőtlenítő hatású, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Rándulásokat, ficamokat a népi gyógyászatban ezzel kezelték.
az elsőnek üzenem hogy nem kell minden marhaságot elhinni amit lefizetett kutatók mondanak
az hogy az "emberharapás veszélyesebb" általánosságban van értve
engem egy csaj (aki később a barátnőm lett) ezerszer harapott és karmolt már meg és semmi bajom pedig már 10 éve
és ugyan maradtak nyomai de mára már azok is eltűntek
viszont szerintem kutyától előbb fogsz veszettséget kapni mint embertől nemi betegséget
emberre ember --> nem veszélyes
emberre kutya --> veszélyes
kutyára kutya --> nem veszélyes
kutyára ember --> veszélyes (veszélyesebb mint emberre a kutya)
+ az sem mindegy HOVA, MIKOR, MI, MENNYI
ui: az ősemberek fogai egészségesebbek mint a "-MODERN-" emberé miért?: https://www.youtube.com/watch?v=NX8JURcAOJs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!