Ha megcsap az áram az fájdalmas?
220V már többször rázott meg,kellemetlen érzés,a 380V már keményebb,ott nem emlékeztem rá,csak a szemközti falnál kezdtem zsibbadni,ahol magamhoz tértem.
A középfesz már tuti halál 10kV fölött csekély a túlélési esély.
Ja,nem mazohista vagyok,szakmai ártalom :)
Durva zsibbadást okoz.
Láttam egy videót, amiben egy indiai csávó megérinti a felsővezetéket... :-) Amint megfogta, nem tudta elengedni, mert megfeszültek az izmok a kezében, megcsapta az áram, szénné égett, majd másodszor is, majd "sikerült" elengedni a vezetéket, és a vonat tetején landolt háttal. Természetesen füstölt a csávó. :-S
Általában gyors halál,de sokmindentől függ.
A bőr nedvességtartalmától,az áramerősségtől,az áram útjától...
Volt olyan kolléga(már nyugdíjas) aki kézzel fogta meg a 220V-ot mert olyan száraz volt a bőre.
Az sem mindegy hol lép be a testbe az áram,és hol távozik,ha a 2 láb a be és kilépési pont,akkor kevesebb az esély a halálra,de ha fej-kar a belépési pont és a láb a kilépési pont az már átmegy a sziven-agyon,ott már nem kell gondolkozni a másnapon.
Nagyon rossz érzés, zsibbadsz és görcsölsz.
A videóhoz: Ha olyan rossz lenne akkor nem azzal ölnék meg a vágóhídon az állatokat(állatvédők tiltakoznának). Gyakorlatilag gyors és fájdalommentes halál(ha elég erős az áram).
shadow75
Látom, te szakember vagy, adj légyszi tanácsokat, hogy lehet elkerülni a háztartásban az áramütéses baleseteket. Iszonyúan rettegek az áramütéstől. Anyukám mesélte, hogy őt egyszer úgy rázta meg az áram, hogy festés volt és felázott a konnektor mellett a fal és azt hiszem, hogy úgy rázta meg, hogy felkapcsolta a villanyt. Meg ettől is folyton félek, hogy zárlatos lesz valami műszaki berendezés a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!