Általában miért csak estefelé villámlik?
Figyelt kérdés
Délelőtt alig, vagy sohasem láttam még...2011. máj. 28. 16:04
1/10 anonim válasza:
Nálunk,Bács-megye, ma délelőtt 11-től délig állandóan villámlott. Nagyon sokszor villámlik nappal is,de este jobban látszik.
2/10 anonim válasza:
Akkor nem figyeltél eléggé. :) Ugyanúgy villámlik hajnalban is, délelőtt is, én eddig nem vettem észre ilyen napszakos megkülönböztetést. (Legalábbis Csongrád és Pest megyében nem tapasztaltam ilyesmit soha.)
3/10 anonim válasza:
Szerintem a válasz egyszerű. Ahogy lemegy a nap, változik a hőmérséklet. Ez légnyomáskülönbséget hoz létre, vagyis szelet. A szél meg összehozza a hideg-meleg légtömegeket, szállítja a felhőket, így persze hogy zivatar lesz. (egyébként meg ilyenkor jobban látható, feltűnőbb)
4/10 anonim válasza:
A többi napszakban is ugyanúgy villámlik. Például ma kora délután is villámlott Debrecenben.
5/10 anonim válasza:
Az meg hülyeség, hogy nem látszik nappal, a hangját (dörgés) ugyanúgy lehet hallani.
6/10 anonim válasza:
Ezek a válaszok ellentétben állnak egy 1-2 napja feltett kérdéssel,miszerint miért van a legtöbb zivatar,vihar a délutáni ill. az esti órákban.A válaszok ott azok voltak,hogy addigra éri el a földfelszín ill. a levegő azt a hőmérsékletet,ami kell egy kiadós záporhoz,viharhoz,akármihez,ami így is van.Innentől kezdve ugyanez a magyarázat a villámlásra is.
7/10 anonim válasza:
akármihez KELL-kihagytam ezt a szót
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) valószínű nem figyeltem, de az esti-lehűléses verzió is tetszik :)
2011. máj. 29. 20:30
9/10 laci150 válasza:
Nappal is ugyanúgy villámlik. Csak nem látod esetleg. Ez olyan mint hogy a Hold is általában fent van napközben csak nem látod. Vannak olyan esték mikor a hold elég magasan jár, pedig épp akkor sötétedik. olyankor sem egy perc alatt tért oda a hold, hanem már pár órával azelőtt fentvolt mikor még nem láttad a villám is ilyen. Egyszerűen nagyobb a fény körülötted mint a villám fénye:)
10/10 anonim válasza:
Szép erény a magabiztosság. :D Én csak idézek:
A villámok egy napon belül történő eloszlásának vizsgálata igazolja az OMSZ által több évtizede vezetett statisztikai adatokat. Magyarországon ugyanis a zivatarok fellépésére leginkább a délutáni órákban alakulnak ki a meteorológiai feltételek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!