Melyik országban beszélik az eszperantót?
Figyelt kérdés
2011. máj. 25. 21:06
1/8 anonim válasza:
Sehol, ez egy mesterséges nyelv.
2/8 anonim válasza:
Hivatalos nyelvként sehol, de egyébként minden országban vannak klubok.
3/8 anonim válasza:
Az ingyennyelvizsgák országában :D
4/8 A kérdező kommentje:
Hogyan érted, hogy ingyen nyelvvizsgázók országában?
2011. máj. 25. 22:03
5/8 anonim válasza:
Viccelődött. Mivel mesterséges nyelv, senki sem beszéli anyanyelvi szinten, ergó meg kell tanulni, majd lerakni belőle egy nyelvvizsgát, ami nem két fillér. Ha ingyen lenne, mindenki ezt tanulná, hiszen ez a legkönnyebb nyelv. Így beszélnék az ingyennyelvvizsgák országában.
6/8 anonim válasza:
Vannak anyanyelvi beszélői, egy-két ezren, ezért mondja el minden eszperantista, hogy ez élő nyelv.
Beszélni leginkább Európában beszélik, de az egész Földön elterjedt világnyelv. De csak annyira világnyelv, mint a magyar.
7/8 anonim válasza:
Szerintem azt értette ingyennyelvvizsgázók országán, hogy mivel nagyon könnyű nyelv, ezért viszonylag hamar meg lehet tanulni, akár 3 hónap alatt megvan a középfokúd belőle, így hát a költségek sem túl magasak. Éppen ezért vizsgáznak sokan ebből, akinek szüksége van a diplomájára. Nem tagadom, én is, de azóta sem mondtam le egy angol nyelvvizsgáról, de annak idején úgy gondoltam először legyen kezemben a diploma, aztán ráérek.
8/8 Pali1977 válasza:
Egyikben sem és mindegyikben. Na jó talán a mindegyik egy kis túlzás de tényleg majdnem a világ minden országában létezik eszperantó szövetség. Persze nem úgy kell elképzelni, hogy kimegyek az utcára és megkérdezem az utat mondjuk Egyiptomban hogy melyik utca sarkon találom a piramisokat. De léteznek eszperantista találkozók, lehet ismerkedni neten is levelezni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!