Megoldanád nekem a mai fizika érettségit, hogy tudjam, mia jó megoldás? (link)
ha megoldod, kérlek küldd el először az első feladat részt, a feleletválasztósat, mert már nagyon izgulok miata, és azb gyorsan megvan, majd később a feladat megoldósat, főleg 3/a érdekelk innen.
Köszi előre is!
szerintem
1c
2a
3c
4a
5b
6c
7b
8c
9a
10c
11a
12b
13b
14c
15c
16a
17b
18b
19c
20a
"9.-ben a c ott hibázik, hogy a robbanás után sokáig csak tágult-tágult, és csak azután jöttek létre a bolygók, csillagok... nem először létrejöttek egy helyen, majd utána távolodtak."
Igen, de ugyan olyanok. Tehát egy helyről jöttek. Az univerzum minden irányba ugyan úgy néz ki.
"egyébként az utolsó válaszodat nem értem teljesen, robbanásnál miért tágulna lassulva?"
Miért ne? Mi gyorsítaná? Semmi. Mi lassítaná? A gravitáció. Tehát lassul.
""9.-ben a c ott hibázik, hogy a robbanás után sokáig csak tágult-tágult, és csak azután jöttek létre a bolygók, csillagok... nem először létrejöttek egy helyen, majd utána távolodtak."
Igen, de ugyan olyanok. Tehát egy helyről jöttek. Az univerzum minden irányba ugyan úgy néz ki.
"egyébként az utolsó válaszodat nem értem teljesen, robbanásnál miért tágulna lassulva?"
Miért ne? Mi gyorsítaná? Semmi. Mi lassítaná? A gravitáció. Tehát lassul."
Hubble törvény miatt épp az, hogy a tőlünk távolabbi részek gyorsabban mozognak hozzánk képest, mint a hozzánk közelebbiek.
Van egy kritikus tömeg, amit ha meghalad az univerzum, akkor egy idő után megáll a tágulás, és újra besűrűsödik, ha épp alatta van, akkor a végtelenségig tágul.
"Miért ne? Mi gyorsítaná? Semmi. Mi lassítaná? A gravitáció. Tehát lassul."
gondolták néhány évtizede... azóta ez megváltozott.
16:11 16:13 Ti tényleg ennyire hülyék vagytok? Az volt a kérdés, hogy miért NEM bizonyíték a galaxisok mozgása az ősrobbanásra. ÉN IS TUDOM, hogy gyorsulva távolodnak, Hubble meg megfigyelésekre alapozta a törvényét, az okát nem mondta meg, tehát ez nem jelent semmit.
Igen, gyorsulva távolodnak. Ezért a galaxisok mozgása NEM bizonyíték, mivel az önmagában épp lassuló mozgást ír elő.
15:57-köszönöm!
16:06-örülök,hogy másnak is hasznos volt a kérdésem:)
Utolsó: igen a 9-re én is C-t írtam,mert pont a múltkor olvastam az origon a sötét energiáról!:)
"Az volt a kérdés, hogy miért NEM bizonyíték a galaxisok mozgása az ősrobbanásra."
nem, a kérdés az volt, hogy a három válasz közül melyik a jó. ebből te kreáltál egy mellékvágányt, amit ráadásul rossz érvekkel próbálsz alátámasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!