Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor veszik már észre az...

Mikor veszik már észre az emberek hogy baj van a bolygókon?

Figyelt kérdés

Beszélek emberekkel és sok embernek ez természetes, hogy van ez a rengeteg földrengés és a többi katasztrófa. Meg senki nem veszi észre hogy az évszakok és lassan kezdenek felcserélődni. Mindenki arra fogja hogy mindig is így volt csak most a média fejlettebb és ezért tűnik ilyen borzasztónak.

Pedig nem. Ez nem normális dolog. Én úgy gondolom , hogy a bolygó kezdi takarítani magát, túl sokan vagyunk. Ti mit gondoltok erről?

Nem az othon ülős és tévé távirányítóját nyomkodó és semmit sem észrevevő emberektől kérnék választ.

2011. máj. 12. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:

mindig is voltak term. katasztrófák csak régebben az emberek nem árterekre és hegyoldalakra építkeztek így ezek az események nem kaptak akkora jelentôséget mint most. valamint ez elég nagy üzlet is sok embernek. mondhatnak szinte bármit mert az emberek elhiszik. ha hazudsz hazudj nagyot (vagy hogy szokták mondani)

ezzel nem azt mondom hogy nincsenek problémák csupán azt hogy korántsem akkorák mint amekkorának beállítják ôket

a 2. részt nem is értem. ha azt mondod a term. tud védekezni a szaporodás ellen úgy hogy egyre több homoszexuális van (ezt nem sértésként értem) azt esetleg elhiszem. de nyilván nem a Föld döntötte el hogy most lezúzom az atomerômûvet Japánban mert sokan vannak az emberek.

egyébként megkérdezhetem hogy Te aki észrevetted hogy baj van mit tettél ellene? (ha a válaszod azt hogy ezt és ezt akkor ne olvass tovább) lehet hogy mások is így vannak vele. tudnak róla írni és kérdôrevonni másokat de tenni valamit azt nem

2011. máj. 12. 20:23
 2/9 anonim ***** válasza:

egyébként mely évszakok cserélôdnek fel?

a tavasz és az ôsz nyilván nem mert ezek ua-ok csak más a nevük

a tél és a nyár szintén nem cserélôdik

ha arra gondolsz hogy a tavasz majdnem olyan meleg mint a nyár(ami nem felcserélôdés ezért nem értem) akkor az nyilván azért van mert most vagyunk a legutóbbi jégkorszak legvégén (lásd még mindig jég van a sapkákon)

2011. máj. 12. 20:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Médiahype leginkább, meg persze természetes folyamatok kifutása. Többen vagyunk, mint valaha, több hely is kell - ha ott van földrengés, akkor emberek százai fognak meghalni, jönnek a hírek. Ugyanez pl. ötszáz éve ugyanilyen fejlett média esetén nem lett volna hír, hiszen a kutya sem élt az adott területen, mert földművelésre alkalmatlan volt.

Persze vannak a Gaia-elméletek, hogy a földanya felébredt és most lerázza magáról az élősködőket, de ez enyhén szólva is antropomorf megközelítés, szóval hagyjuk. (De ha mégis felébredt, akkor az kínos lesz... tuti, hogy engem el fog nyelni egy szakadék.) Azért nem minden körülöttünk forog. ;)

Viszont a globális felmelegedés (legyen annak akár természetes, akár antropogén oka, lényegtelen, milyen megoszlásban, a jelenség létezik) nem elhanyagolható, és ez okozza a legtöbb bajt. Az évszakok megbolondulása (fel nem cseréldőtek, mindössze klímát fogunk cserélni, szélsőségesen kontinentális éghajlatra számítson mindenki), az El Nino és a többi őrület gyakorisága, állítólag az egyre gyakoribb fölrengések mögött is a klimatikus viszonyok megváltozása áll (valami brit kutatás, miszerint a melegedéssel párhuzamosan az óceánok térfogata megnő, és ez olyan mértékű plusz terhelést jelent a kőzetlemezek határán, ami a töréspontoknál aktívabb vulkanikus működést eredményez - érdekes hipotázis, bizonyíték egy van rá, szóval nem készpénz).

2011. máj. 12. 20:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Tudod a legtöbb ember van úgy van vele mint egy karikaturistánk rajzán, amin egy zuhanó ember látszik aki nyugtatgatja magát: Nincs semmi baj, nincs semmi baj!

Pedig oltári nagy bajban van az emberiség, és itt nem csak a klímaváltozásról van szó, hanem a népesség drasztikus növekedéséről, ami azt vonzza magával, hogy kevesebb az élelem a termő terület, fognyak a halak a világ tengerekből, nő az energia fogyasztás, de kimerülnek a készletek, de azét a nyugati világban mindenki új mobilra, meg autóra gyűjt, pedig tudják, hogy baj van.

Igyekszem figyelemmel kísérni a dolgokat, és sajnos egyre több a rossz hír. Egyébként környezettan szakon tanulok, tagja vagyok szervezeteknek, járok ilyen akciókra 8most lesz a te szedd) és környezettudatosan élek. ez persze kevés, ezért szeretnék a suli elvégzése után előadásokat tartani a témából, vagy bármilyen akciókban részt venni ami informálja a társadalmat, és lehetőleg tettekre sarkalja.

Egyébként én is hiszek a Föld erejében, és a tömeges elszaporodás fékezői a különféle járványok, betegségek (AIDS, malária, nyugati társadalmakban pedig a környezettől való teljes elválás miatt allergia, asztma, és sok társadalmi betegség)

És te mit teszel?

2011. máj. 12. 21:52
 5/9 A kérdező kommentje:

Utolsó! Sok okosságot írsz. De most arra a kérdésre hogy mit teszek érte, nem tudom mit válaszoljak. Én semmit sem tudok tenni, most az hogy ne szemetelj ne karosítsd a környezeted meg ilyenek ezek alapok.

Az egyik hozzászóló olyasmit írt, hogy az emberek hegy oldalba meg hasonló helyekre költöznek és ezért van ilyen sok katasztrófa meg hogy a hírszerzés felfújja.

Akkor menj el mondjuk most spanyolba meg japánba és mond az embereknek hogy ne izguljatok nincs nagy baj, csak kicsit a média felfujta.

2011. máj. 13. 09:08
 6/9 anonim ***** válasza:

A klíma változással kapcsolatban igazad lehet, azt valóban tudja befolyásolni az emberiség, bár azt azért hozzátenném, hogy az a hozzáállás, hogy kb mindenről mi tehetünk, és elpusztítjuk a bolygót az mérhetetlen emberi "nagyképűség" (nem részedről!, hanem az emberiség részéről) nem vagyunk mi olyan hatalmasak, hogy Földanyát teljesen elpusztítsuk, sokkal-sokkal előbb fogjuk magunkat kinyírni mint a teljes bioszférát.

A földrengések, vulkánok, stb-vel kapcsolatban viszont - bocsánat, de - butaság amit mondasz. Egyrészt jelenlegi tudásunk szerint tudományos kételenség, hogy egy (ekkora) földrengést emberi tényezők hozzanak létre (még ha direkt erre irányulnak, akkor is, nemhogy "véletlen")... egy icurka picurka hegycsuszamlást, vagy kisebb kis helyi földrengéseket még esetleg tudunk csinálni bányászattal, durva kőolajkitermeléssel, stb, de katasztrófákat... ugyanmár... túl nagy hatalmat tulajdonítasz az emberiséget.

A gyakoriséggal kapcsolatban pedig nem tudok mást mondani, minthogy az, hogy nincs több, mint régen az nem vélemény, hanem tudományos tény.

"Akkor menj el mondjuk most spanyolba meg japánba és mond az embereknek hogy ne izguljatok nincs nagy baj, csak kicsit a média felfujta."

Ennek pont annyi értelme van, minthogy menj vissza az időben és mondd meg a Pompeieknek, a Tambora vagy a Krakatu vulkán miatt meghaltaknak vagy az 1500-as évek beli Kínai földrengés 2millió áldozatának, hogy ne aggódjanak nekik könnyű, később sokkal rosszabb lesz.

Természetesen a dinóknak is szólhatsz, hogy ne nyavajogjanak amiatt a vacak kis katasztrófa miatt... :)

2011. máj. 13. 10:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen abban igazad van, hogy régen is voltok természeti csapások. DEE ha megfigyeled most egymást követik. És szépen sorba. Nincs szünet. Ez nem érdekes??
2011. máj. 13. 10:30
 8/9 anonim ***** válasza:

"Az egyik hozzászóló olyasmit írt, hogy az emberek hegy oldalba meg hasonló helyekre költöznek és ezért van ilyen sok katasztrófa"

nem ez írtam. azt írtam hogy nagyobb figyelmet kapnak az ilyen események mert vannak akik belehalnak.

(ez nem lesz tökéletes példa de hirtelen ez jutott eszembe) most ugye nagyon nagy híre van a japán földrengésnek és cunaminak MERT rengeteg ember meghalt és még többen vannak veszélyben.

ameddig nem lett baja az erômûnek addig miért nem érdekelt senkit hogy tokióban naponta több földrengés is van?

tény hogy az emberek önzô lények és amég ôket nem érinti valami addig nem törôdnek vele. ez figyelhetô meg itt is.

továbbá sajnálom de én ilyen lassú felfogású vagyok és ahogy az évszakfelcserélôdést úgy azt sem értem hogy miért mondod hogy mostanában folyamatosan katasztrófák történnek?

2011. máj. 13. 16:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Jah, baj van a bolygókon... a Jupiterbe is belecsapódott egy kisbolygó, a Marson néhány évente óriási porviharok tombolnak...
2011. máj. 14. 03:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!