Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 1V 15000A 50Hz váltakozó áram...

1V 15000A 50Hz váltakozó áram kinyírhat, ha hozzányúlok?

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
R=U/I, ezt a képletet nem tudod megkerülni. Mivel az emberi test ellenállása NEM 1/15000 Ohm, ezért a feltételezés hibás, hogy ezt az áramot és feszültséges az emberi test vezeti.
2011. máj. 9. 17:39
 2/10 anonim ***** válasza:
nem tud kinyírni.
2011. máj. 9. 17:40
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
Gyakorlatban ekkora áramerősség mellett nem lehet ilyen kicsi a feszültség, de ha létezne, akkor úgy csapna agyon, mint öreganyám a legyet.
2011. máj. 9. 17:40
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

Az elektromos áram akkor halálos, ha a szíven áthaladó áram eléri, vagy meghaladja a kb. 50mA értéket (ez nyilván egyénenként különböző). Az általában több kOhm ellenállással bíró emberi testen 1V hatására 1mA alatti áram folyik keresztül, tehát ez a feszültség semmiképpen nem lehet halálos.

2011. máj. 9. 17:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Leírnád részletesebben, hogy miről is van szó? Mert ugyanis felettébb furcsa az 1 volt mellett a 15 ezer amper.
2011. máj. 9. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:

" furcsa az 1 volt mellett a 15 ezer amper."

Ilyen áram csak akkor megy ha van fogyasztó ami ezt felveszi és van forrás ami ezt leadja.Ehhez legalább 10cm2 es vezető kell pld.

Az alumínium elektrolizáló kád normál működés közben 1,7V feszültségen 150 ezer A egyenáramot fogyaszt.

2011. máj. 9. 18:48
 7/10 A kérdező kommentje:
Csak érdekesség. Hogy 15000V 1A úgy kinyírna mint a sicc, de vajon 1V 15000A ?:D
2011. máj. 9. 19:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja értem. Szóval én egy olyan fogyasztó vagyok, aki nem tud ekkora feszültség mellett ennyi áramot fölvenni. Hány Wattos az ember?:D
2011. máj. 9. 19:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne keverjük a dolgokat.

Az emberi test a legrosszabb esetben is 700 Ohm ellenállású (ez akkor van, ha beléd szúrják az elektródákat).

A legkisebb dokumentált halálos áramütés 20V feszültséggel történt: fürdőkádban.

2011. máj. 9. 23:15
 10/10 D.O.81 ***** válasza:
100%

Üdv!

Az emberi testen áthaladó, azaz a szívet is érintő áramerősségek a következők:

Egy mA alatt nem vagy csak alig veszed észre.

Egy és öt mA között már érzed, de még nem bénító hatású.

Öt és 10mA között bénító hatású.

10mA felett fibrilláció és bénító hatású.

100mA égési sérülés, szervi károsodások, nagy eséllyel szívmegállásos halál.

Ahhoz, hogy az áram létrejőjjön mindig kell feszültségnek lennie. Azaz az áram nem folyik, ha nincs feszültség.

Egy volton 15kA-t hajtani... háááát még a kohókban is 10V körüli feszültségek vannak, de az áramok egy nagyságrenddel nagyobbak.

Agyon nem fog ütni az 1V, mert nem képes akkora áramot áthajtani a testeden, ami halálos lenne. De 15kA mágneses terétől szerintem záros időn belül csodás fejfájást kapnál...

Remélem tudtam segíteni.

Üdv!

2011. máj. 10. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!