Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit tanítanak kémiából és...

Mit tanítanak kémiából és fizikából az egyetemen? Középiskolás vagyok és ezen a területen szeretnék elhelyezkedni, ezért kérdezem.

Figyelt kérdés
2011. máj. 5. 21:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ez az ábra tökjó! Sokkal átláthatóbb, mint az exceles izék.

Kocka alapok, hülyeségek... :D

2011. máj. 5. 23:46
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát az EU és Magyarország című tárgy tényleg hülyeség, volt szerencsém hozzá. 1 kredites szar és olyan unalmas, hogy elalszol rajta. Nem TTK-snak való :D
2011. máj. 6. 10:42
 13/18 anonim ***** válasza:

Orvosin a kémia nem olyan durva, csak sok, fizikából pedig biofizika van.

Gyógyszerészeten, durva, és sok, ill. fizikából is többet kell tudnod :D Igazából a Gyógyszerésztudományi Kar sokkal keményebb, mint az orvosi, elárulom, vannak néhányan, akik átmenekülnek inkább orvosira :)

A Semmelweis és a Szegedi GYTK honlapján megnézheted az órarendeket, a szegedién kifejtést is találhatsz valahol, mi mit takar, én fel nem sorolom, ne haragudj :)

2011. máj. 6. 12:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Jah és narancssárga kötelező citromsárga választható. ill. szakirányfüggően kötelező.
2011. máj. 6. 15:41
 15/18 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

A kémia ágai közül ami tetszett az az elméleti, kvantum, fizikai.

A fizikától meg kicsit félek. Ötös vagyok matekból, meg gyakran szoktam versenyre is menni, megyémben kb a 21. vagyok.

Ha esetleg fizikára mennék, akkor ez elég lenne? Úgy értem hogy körülbelül ezzel az iq szinttel menne szerintetek?

2011. máj. 6. 19:46
 16/18 anonim ***** válasza:
Elég lesz, ha tényleg érdekel. Ismerik az egyetemi tanárok, hogy milyen a középiskolai fizika/matek oktatás, és nem kérnek lehetetlent. Nálunk az ELTE-n például rögtön az első héten iratnak egy szintfelmérőt, ami ha nem sikerül elég jól, akkor kötelezően járni kell felzárkózató órákra. De ha sikerül, akkor is járhatsz, szerintem érdemes is. Gondolom más egyetemeken is van ilyen lehetőség.
2011. máj. 6. 19:56
 17/18 A kérdező kommentje:

Rendben, kösz hogy ilyen gyorsan válaszoltál.

Egy elméleti fizikusnak mit kell csinálnia?

Mert például azt nem akarom hogy megvan mondjuk vegyészetből a diplomám, és utána megyek egy unalmas gyógyszertárba dolgozni...

van olyan ága a fizikának ahol mondjuk kísérleteket végezhetek vagy kutathatok vagy ilyesmi?

2011. máj. 6. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:
A vegyész szakon is több szakirány van, abból csak az egyik a gyógyszervegyész (vagy az csak vegyészmérnökin van...?). Magyarországon főleg gyógyszergyárakban alkalmazzák a kémiásokat, de egyrészt ott is lehet kutatni (sőt, ott kell még csak igazán). Másrészt szerintem aki elvégzi a vegyész szakot, arról nehezen tudom elképzelni, hogy unalmasnak találna egy gyógyszergyárat.
2011. máj. 6. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!