Állatorvosi pályáról, egyetemról írnátok?
Orvoshoz megy az állatorvos. Beül a székbe, a doki kérdezi:
- Na mi a panasza, hol fáj?
Mire az állatorvos:
- Jaaaa, hát így könnyű!
:-D Bocs, de nem hagyhattam ki! :-D
Pedro
Hát, jobb lesz, ha egy fiatal állatorvost kérdezel meg. :)
Vagy fórumot nézegetsz.
Én is gondolkoztam már az állatorvosin, de úgy hallottam, hogy még keményebb (vagy szívózósabb), mint a humán orvosi...
Szia! Én egy fiatal, 6 éve végzett állatorvos vagyok. Az állatorvosi egyetem nagyon nehéz, talán tényleg nehezebb mint a humán orvosi, hisz több fajt tanítanak. A magyar (és a közép-európai) egyetemek többsége az elméleti oktatásra helyezi a hangsúlyt, gyakorlat alig van (pénzhiány miatt általában). Hihetetlenül sok információt, latin kifejezést, számot követelnek a vizsgákon, így csak olyannak ajánlom, akiben van kitartás, jó agya van, és nem utolsósorban állatszeretete.Egyetem után elhelyezkedni nem könnyű, az állatorvosok terén (is) túlképzés van, rengeteg a kisállatrendelő, a nagyállatok száma meg csökkent az utóbbi években....Ezért sok az egyéb szakterületen dolgozó, vagy pályaelhagyó kolléga.
Nem rózsás a helyzet, de ha az a típus vagy, akinek gyerekkori álma, van kitartása, és agya is, akkor hajrá, biztosan sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!