Az új magyar találmány a kavitációs kazán sértheti-e az energiamegmaradás törvényét? Hvg.hu/Tudomany/20110428_magyar_talalmany_kavitacios_kazan#r ss
a kazán háromszor annyi hőenergiát állít elő, mint amennyit a villanymotor elfogyaszt
Ez a mondat nagyon sánta...
8 kilowattos motor az ugye 8000 watt.
Nekem egy 2000 wattos elektromos radiátorom van,ami elég jól befűt egy szobát ( 30m2).
A 8000 wattos motorral pedig egy 400 m2-es épületet látnak el.
Szerintem nem rossz.
"A kavitáció lényege az, hogy a folyadékokban a nyomás gyors esésekor buborékok keletkeznek, amelyek hőt fejlesztenek."
Ez a mondat számomra eléggé homályos... Mivel nem tudok semmit a működéséről így nem szeretnék nyilatkozni. Viszont ha valóban kavitáció zajlik le az eszköz belsejében, akkor számításba kell venni a korróziót. Márpedig a kavitációs korrózió igencsak erőszakos jelenség. Tehát ha félévente meg kell venni az 1,3 milliót (vagy tömeggyártás esetén a 650 ezer forintos) eszközt, az nem lesz kifizetődő.
Kinek mutatta be, hol és kik tesztelték, mérték a jellemzőit, milyen következtetéseket vontak le milyen szakemberek?
Biztosan jó a hatásfoka, de én az ilyen nem szakirányú médiumokat nem tudom komolyan venni.
"Tehát, ha energia semmiből nem keletkezik, és mégis 1 egységnyi energiabefektetéssel 3 egységnyi hőenergiát kapunk, akkor az csakis úgy lehetséges, hogy...."
Hogy csalás a dolog. Csakis így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!