Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen irányban lenne érdemes...

Milyen irányban lenne érdemes továbbtanulnom a természettudományokon belül?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy reál osztályba járok és hamarosan el kellene döntenem hogy milyen irányba is kellene haladnom. Az igazság az hogy leginkább a biológia és kémia áll közel a szívemhez, de nem szeretnék orvos lenni. A genetika tűnik a legszimpatikusabbnak de nemtudom hogy mekkora a kereslet irántuk. Bevallom hogy külföldön szeretnék továbbtanulni, figyelembe véve a körülményeket.

( A tanulmányi eredményeim mindenesetre kielégítőek.)

2011. ápr. 13. 13:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Jelenleg komoly nemzetközi kutatások folynak iszonyú költségvetésekkel az élelmiszeriparban olyan haszonnövények kifejlesztésére, amelyek többet teremnek és/vagy zord körülmények között is termelhetőek. Ennek az elkövetkezendő 20-30 évben hatalmas jövője van a növekvő populáció miatt. Ez egy jó irányvonal.
2011. ápr. 13. 14:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Az a gond a genetikával, hogy egy genetikus többnyire nem azt csinálja, mint amiket megtanulsz a gimiben. Annál sokkal bonyolultabb számolásokat végez, de főleg bacikon, mustlicákon... Nem populációgenetika vagy öröklődési számolásokról van szó. Inkább a DNSen kívüli, epigenetikus öröklődésről, a DNS módosulásairól, stb...

Én a helyedben mindenképpen hazai egyetemen kezdenék, és PhD után mennék külföldre. Szerintem biológus vagy kémikus legyél, ha ezek érdekelnek, és az egyetem első két évében meg fogod látni, hogy mi is érdekel valójában.

2011. ápr. 13. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!