Milyen irányban lenne érdemes továbbtanulnom a természettudományokon belül?
Jelenleg egy reál osztályba járok és hamarosan el kellene döntenem hogy milyen irányba is kellene haladnom. Az igazság az hogy leginkább a biológia és kémia áll közel a szívemhez, de nem szeretnék orvos lenni. A genetika tűnik a legszimpatikusabbnak de nemtudom hogy mekkora a kereslet irántuk. Bevallom hogy külföldön szeretnék továbbtanulni, figyelembe véve a körülményeket.
( A tanulmányi eredményeim mindenesetre kielégítőek.)
Az a gond a genetikával, hogy egy genetikus többnyire nem azt csinálja, mint amiket megtanulsz a gimiben. Annál sokkal bonyolultabb számolásokat végez, de főleg bacikon, mustlicákon... Nem populációgenetika vagy öröklődési számolásokról van szó. Inkább a DNSen kívüli, epigenetikus öröklődésről, a DNS módosulásairól, stb...
Én a helyedben mindenképpen hazai egyetemen kezdenék, és PhD után mennék külföldre. Szerintem biológus vagy kémikus legyél, ha ezek érdekelnek, és az egyetem első két évében meg fogod látni, hogy mi is érdekel valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!