Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehet hidrogént előállítani...

Lehet hidrogént előállítani sósav vagy áram nélkül?

Figyelt kérdés
Ha lehet olyat mondjatok lécci amit itthon is megcsinálhatok. Kössz.
2011. ápr. 8. 18:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Utánanéztem Nemesné Vastag Ágnes kémiakönyvében - a hidrogént használják lufik töltésére, de tényleg gyúlékony.
2011. ápr. 9. 18:33
 12/30 anonim ***** válasza:

Maradj már a hülye lufiddal, hülyeséget beszélsz!

Nem töltik a lufikat hidrogénnel, mert veszélyes, és kész. Ez nem vitatéma, ez tény.

Amúgy meg alkáli/alkáliföld fém + víz -> hidrogén + lúg

2011. ápr. 9. 20:12
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Hülyeséget, mi? Hányas voltál kémiából?

Visszazavarnálak a hetedik osztályba szívem szerint...

2011. ápr. 9. 20:13
 14/30 anonim ***** válasza:

Pedig valóban nem töltik hidrogénnel a lufikat, annó, mikor én egy kicsit kísérleteztem hidrogénnel, egy zacskóba töltöttem hidrogént, kb. félig töltöttem a zacskót, majd meggyújtottam, akkorát szólt, majd kirepül az ablak, csak ebből kifolyólag sem fogják hidrogénnel tölteni.

Mellesleg azt írtad, hogy ami nem repül, azt töltik, holott a hidrogénnek a sűrűsége jóval a levegő sűrűsége alatt van, így repülne.

2011. ápr. 9. 20:46
 15/30 anonim ***** válasza:

20:13

És te hányas voltál történelemből?

Hallottál már a Hindenburgról? Na azóta nem töltenek lufit hidrogénnel...

Mellesleg a hidrogénes lufi REPÜLNE...

2011. ápr. 9. 21:15
 16/30 anonim ***** válasza:
Bár nem ezt kérdezted, de mi baj a sósavval? Olcsó, nem veszélyes (értsd: amíg szembe-szájba-orrba nem jut. Ha kézre rámegy, még abból sem lesz baj.), könnyen beszerezhető. Mi kell még?
2011. ápr. 9. 21:59
 17/30 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondtam anyámnak, hogy nem veszélyes meg olcsó de nem akar :S Am meg 13/F
2011. ápr. 10. 13:46
 18/30 A kérdező kommentje:
Ak van valami ötletetek?
2011. ápr. 10. 13:47
 19/30 A kérdező kommentje:
http://www.youtube.com/watch?v=96gP6cYfGqk A gyerek honnan szedte az lumínium ötvözetet?
2011. ápr. 10. 14:07
 20/30 anonim ***** válasza:
20:13, köszönöm, de nem érzem szükségét visszamenni általános hetedikbe, vegyészmérnök hallgató vagyok...
2011. ápr. 10. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!