Egy műanyagpalackba hány fokos vizet önthetek, hogy meleg legyen, de ne olvadjon meg? Ez a hőmérsékletű víz 10 fokon mennyi idő alatt hül le pl.30 fokra? Ha törölközőbe csavarom, akkor mennyire melegíti ez a környezetet?
Mivel rendes "földi nyomáson" a víz max. kb. 100 fokos lehet, ezért ennél melegebbet úgysem tudsz beletölteni, attól pedig nem olvad meg egy műa. Palack.
Számolni nicskedvem, függvénytábla -> számolgass.
Köszi :-)
De ha meleg teát öntök a palackba, akkor kezd fehéres színe lenni a palacknak és melegebbnél szerintem olvad. (a tea nem 100 fokos).
Matekból, fizikából jó vagyok, de mi a képlet amivel ki lehetne számítani?
gyakorlatilag nincs.
elvileg lenne, de tudnod kellene hozzá:
- tea-palack hőátadási együttható (plussz a tea belső mozgásából adódó eltérés)
- palack pontos vastagsága, hővezetési együtthatója
- palack-levegő hőátadás (plussz a levegő sem mozdulatlan)
ha még a törülköző is rajtavan, akkor van még plussz két határfelületed, meg egy belső hővezetésed.
ráadásul ezek a képletek stacionárius állapotra vonatkoznak, neked meg egy dinamikus rendszered van.
egyszerűbb kipróbálni.
Köszi 3. válaszoló.
De a téglát hogyan melegítsem fel? Van kazánunk, de abba nem rakhatom. Akkor mégis hogyan? De jó ötlet. Egyébként a palackos se rossz, mert mindig hozzábújnak, csak 1,2 óránként cserélni kell a vizet.
Szia! A harmadik válaszoló vagyok, a "téglás".
A legegyszerűbb sütőben megmelegíteni, (nem kell nagyon) de kályhán, sparherten is lehet, vagy a kazán tetején is felmelegszik 80-90 fokra.
Vigyázz, ne égesd meg a kezed!
Egyébként le a kalappal!!!
Sok hozzád hasonló jólelkű, felelőséggel gondolkodó állattartóra lenne szükség! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!