Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik olyan, hogy az űrben...

Létezik olyan, hogy az űrben nem mozog valami hanem áll?

Figyelt kérdés
Elvégre nincs viszonyítási pont. De ez lehetséges?
2011. márc. 27. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem hisz a galaxisok is mozognak bár minden lehetséges.
2011. márc. 27. 12:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze hogy létezik, csak kissé elvontabb fogalomban véve. Ezt bizonyította be Einstein a relativitás elméletével.

Gondolj el egy vonatot, amely 100 km/h sebességgel egyenes vonalú egyenletes mozgást végez. Mi a töltésről nézzük, így nyugodtan nevezhetjük a vasúti töltést a nyugvó vonatkoztatási rendszernek. De ha a vonaton ülünk, és nézzük amint a világ halad -100km/h sebességgel, jogunk van feltételezni, hogy a vonat az ami nyugalomban van és csak a földfelület mozog alatta.

Mi döntünk arról, hogy mi a nyugvó, és mi a mozgó rendszer, ebben van a relativitás. Minden a szemszög kérdése.

2011. márc. 27. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen: Chuck Norris.
2011. márc. 27. 19:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudom tudom de én úgy gondoltam hogy a világűr "semmijéhez" viszonyítva nem mozog. Ezt így furán tudom elmagyarázni.Pl.:többnyire elfogadott elmélet, hogy az ős robban által lettünk.Szóval a ős robbanás közepén lévő kis atom nem mozog hanem minden távolodik tőle de az áll.:)
2011. márc. 28. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:

inkább ne forszírozd ezt a témát!

Én se kérdezgetek a fénysebességről, pedig sehogy sem fér a fejembe.

2011. márc. 28. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!