Miért sós a tenger vize?
Én úgy tudom, hogy az ősidőkben a savas légkör reagált a lúgos kőzetekkel és így lett sós.
Javítsatok ki ha nem jól tudom.
16/F
Szia!
Én kijavítanálak, ugyanis a bálnák miatt igazábol...
Egy kifejlett hím bálna ugyanis több Liter ondót lövel mellé a tengerbe, azaz nem talál célba. El lehet képzelni hogy naponta összesen hány L ömlik így a tengerbe.
Ez felesleges pazarlásnak tűnik ugyan, de ez nem így van. Ugyanis a nagy bálnavadászatok után jelentősen csökkent a tenger só tartalma ami nagyban veszélyezteti az ott lévő tengeri állatokat. Ők ugyan is már hozzászoktak hogy sós a tenger és úgy alkalmazkodtak az élővilágukhoz. Ezért van az hogy már erősen védett fajnak számítanak a bálnák, ugyanis ha kihalnak akkor az az egész tengeri élővilágra hatással lenne, és valószínüleg több ezer faj pusztulna ki a bálnákkal együtt. A bálnák lényegében tekinthetők tengeri "fáknak". Ahogy szükségesek a fák a földön hogy oxigént termeljenek, úgy szükségesek a bálnák a tengerben hogy sót "termeljenek". Ez az oka annak hogy nincs édes vízi bálna. Vagy ha van is, az csak azért lehet mert ők jobban tudnak célozni.
remélem valamit segítettem Üdv: Bálint
Bálint,
ezt a baromságot mennyi idő alatt szülted?
XD
És akkor nem is említetted a bálnák vizeletét. Az a több ezer liter cethúgy is csak sósabbá teszi a vízet.
Na többet se fürdök a tengerbe... :D
Jersey shore snooki szerint is a bálna spermájától sós.:D
De komolyan...guglizzatok rá
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!