Szerintetek lehet Földön kívüli élet akár a Naprendszerünkön belül is?
Akár az Európa jege alatt is lehet folyékony víz és annak is egyre nagyobb a valószínűsége, hogy az Enceladus jege alatt is van (sőt szinte már bizonyítékok vannak rá).
De ha van is, ki fog ez derülni egy emberöltőn belül?
Annyira szeretném megélni, hogy találjanak legalább egy baktériumot Földön kívül... :)

Én is hiszem, hogy nem vagyunk egyedül.
Második hozzászólónak: amit írsz az egy jó néhány éve volt, ma már teljesen más a tudósok álláspontja e kérdésben, főleg miután az Föld óceánjaiban több ezer méter mélyen is van élet, sőt a föld alatt több száz méter mélyen is.

Én kétlem, hogy lenne a naprendszerünkön belül, de ezer százalékra azért nem mondanám. Végül is attól függ, mint nevezünk életnek. Még az sem biztos, hogy szén alapút kell keresni.
A naprendszerünkön kívül azért jobban elképzelhetőnek tartom, már a nagy számok törvénye alapján is. :)

Lehetségesnek tartom, az viszont nem lenne jó ha a Marson életet találnának mert rezervátummá nyilvánítanák a bolygót, keresztbe téve a későbbi hasznosításnak/terraformálásnak.
A sarkvidéki dűnefoltjairól és a metán és víz egy helyen előfordulása miatt feltételezik a bakteriális életet.
Az Európán és a Titánon akár többsejtűek is lehetnek, a jégréteg jó védelmet nyújt az életnek és ha jól tudom némely repedésnél szerves anyagtól származó elszíneződést észleltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!