Mennyire lehet a pH-t egyszerűen csak kémhatásnak mondani?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem ez a definíciója, és értem én a tudományos definícióját, de a legtöbb helyen a köznyelvben így hallottam, mintha azonosítanák a kettőt. Ezért kérdezem, hogyha egyszerűbben akarom a pH-t más szóval mondani, akkor mondhatom kémhatásnak is? Helyes így? Tudom, hülye kérdés, de azért kíváncsi vagyok.2011. márc. 1. 18:17
1/2 anonim válasza:
De, a kémhatás az konkrétan a pH skálán felvett értékre vonatkozik, ez a két fogalom átfed. Csak a kémhatás egy minőségi jelző (savas, lúgos, semleges), a pH érték meg egy mennyiséget is rendel hozzá, pl pH = 2.
A "savas pH-jú" az egy pongyola, de azért gyakorta használt kifejezés, mivel a pH nem savas. A pH az egy érték, ami azt jelzi, hogy az oldat kémhatása savas. Ez olyan, mintha nem azt kérdeznéd, hogy milyen gyors az autó, hanem hogy milyen km/h-jú az autó.
2/2 A kérdező kommentje:
Ja, tényleg! Köszönöm!
2011. márc. 1. 18:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!