Hogyan lehet erősíteni egy mágnest?
a vezetőben átfolyó áram, vagyis az áramsűrűség mágneses mezőt hoz létre.
erősíteni úgy lehet, hogy megnöveled az átfolyó áramot, vagy pedig a tekercselés menetszámát.
csak vigyázz, mert minden vezetéknek van R P paramétere, amit nem tanácsos túllépni a biztonságod érdekében.
Leírom pontosan, hogy mit akarok erősíteni, mint mágnest:
Van nekem egy ventillátorom, ami régen procihűtő volt, én ezt a ventillátort szétszedtem, (csak levettem a hátsó kis műanyag zégert) és levettem róla a lapátot amiben egy körmágnes van egy ilyen rugalmas mágnes, és mikor erre tettem egy winyómágnest, mert szedtem egy winyót, és vesztemre a vinyó erős mágnesét a ventillátor lapátra tettem (csak úgy ráttem és kész :)), és valahogyan elszívta az az erős mágnes a lapát meágneséből az erőt, így meg már nem forog!
ezt bizony megszívtad!
állandó mágnest nem lehet erősíteni, csak kicserélni.
mellesleg ha vissza is tudnád csíkokban polarizálni, ami otthoni körülmények között lehetetlen, akkor sem lesz erősebb, mint a gyári felmágnesezés (mivel a részecskék nem szeretik a folytonos újrapolarizálást, magas a hiszterézis veszteség), magyarul sokkal gyengébben fog forogni.
vehetsz egy új ventilátort, ez van!
hát akkor ezt tényleg megszívtam!
Nah mind1 köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!