Hol találok könnyen érthető anyagot a Kvantum fizikáról?
Figyelt kérdés
nagyon fontos lenne mert csütörtökön kiselőadást tartok az osztály előtt és nem akarok beégni.2011. febr. 8. 21:11
1/4 anonim válasza:
A kvantumfizika és az iskolás fizika tananyag kapcsolata olyan, mint a lovaskocsi kapcsolata egy F1-es autóval.
Ennek kapcsán nem csinálnak "könnyen érthető" tankönyvet belőle, ugyanis akinek nincs meg az alap fizikai ismerete, az egy kukkot sem ért belőle amúgy sem, akinek meg megvan az alap ismerete annak nincs szüksége könnyen érthető anyagra.
2/4 anonim válasza:
A BME fizikus hallgatói két év tanulás után foglalkoznak csak kvantummechanikával, ígí tényleg nem talász túl könnyen érthető anyagot róla, de szerintem megpróbálkozhatsz a Schrödinger egyenletekkel, a Heisenberg féle határozatlansági relációval, fotoeffektussal, alagút effektus és a különböző elektronszórási kísérletek bemutatásával. Ezek laikus számára is könnyen értelmezhető dolgok, ha a fizika levezetésektől eltekintünk.
3/4 anonim válasza:
Először én is arra gondoltam ,hogy poénbólazt írom csak ide, SEHOL, de eszembe jutott, hogy a S. Hawking is írt egy laikusoknak is érthető könyvet , az idő rövid története címmel, és az képletek nélkül, "bonyolult" jelenségeket, elméleteket is bemutat. Hát, igazából engem is érdekel a téma, és könyvtárban kérdezősködj! Én is kiszoktam venni kozmológiai, és részecskefizikai könyveket. és elég jók. Ha meg nem annyira érthető, akkor nem dobtál rá ki pénzt, és válogathatsz is.
4/4 anonim válasza:
Az első két válaszoló azért jó nagy ostobaságokat írt. Ha én most leírom, hogy ELTE progtervmaton 3. félévben kezdünk el integrálni akkor abból következik, hogy muszáj két félév alapozás ahhoz, hogy tudjunk beszélni az integrálásról? Nem, bizonyíték erre, hogy máshol első félévben túlesnek ezen. Ahhoz kell az a két félév, hogy pontosan értsünk mindent, az alapoktól kezdve. Egy iskolai kiselőadáshoz ez nem szükséges. Hawking könyve például jó alap. Valahol itt az oldalon egyszer belinkelt valaki egy NAGYON jó oldalt, ott abszolút laikusbarát módon volt leírva minden, keresgélj itt is a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!